Cultuur

240 jaar Amerikaanse cultuur in één voorstelling

Deze excentrieke voorstelling behoort volgens The Guardian tot de vijf belangrijkste theaterwerken van de 21e eeuw. We hebben het over 'A 24-Decade History of Popular Music', die van 4 tot 6 augustus nog te bewonderen is in het Internationaal Theater Amsterdam.

Na grote successen in New York, Londen en Sydney komt Taylor Mac tijdens de Pride naar Amsterdam voor een speciale versie van 'A 24-Decade History of Popular Music'.

Lovende reacties

De voorstelling, waarin Taylor Mac de hoofdrol speelt, vertelt het verhaal van Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de stichting in 1776. Daarin wordt beschreven hoe Amerikaanse gemeenschappen zichzelf opbouwen, maar ook hoe ze uit elkaar worden gescheurd. Officieel duurde het evenement 24 uur lang. Deze versie was bij kenners ook erg geliefd. The Guardian erkende het stuk zelfs als één van de top vijf belangrijkste theaterwerken van de 21e eeuw. En, ook bij de New York Times waren ze lovend. Het evenement behoorde tot The New York Times' 2016-lijsten van Best Performances, Best Theater en Best Music. 

Ballad tot disco

En nu komt het werk tijdens de Pride gewoon naar Nederland! Wel de verkorte versie van Mac's voorstelling. Maar ook in 120 minuten word je meegesleept in een schandalig vermakelijke spoedcursus in 240 jaar van de geschiedenis van de Amerikaanse cultuur en disfunctie. De show belicht verschillende muzikale stijlen en artistieke stemmen. Van ballads tot disco en van Walt Whitman tot David Bowie: het komt allemaal voorbij tijdens 'A 24-Decade History of Popular Music'.

Judy 

De altijd extravagante Taylor Mac, oftewel Judy, is een toneelschrijver, acteur, singer-songwriter, performance artiest, regisseur en producent. Judy's werk is in honderden zalen over de hele wereld opgevoerd. En mocht daarvoor al meerdere prijzen ontvangen. Een goede reden om deze voorstelling te bezoeken. Nog niet enthousiast? Bekijk dan de trailer hieronder, want dat zet je waarschijnlijk aan het denken.