Venkel is niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond. Het zit vol met vitamine C én, een verrassende is dat het ook bomvol calcium zit. Terugdenkend aan vakanties in Italië, werden we vandaag op de culinaire redactie van Koffietijd geïnspireerd door deze groente. Dus, dit recept uit het beroemde boek 'Het River Café Kookboek' van restaurateurs Rose Gray en Ruth Rogers, make we vanavond!
voor 6 personen
Snijd de knollen over de lengte in zessen, maar zorg dat de stukken door de kern bij elkaar worden gehouden. Blancheer ze en laat ze goed uitlekken.
Meng de venkel met de room, de helft van de Parmezaanse kaas en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een ondiepe ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in de oven. Verwijder het folie na 20 minuten en zet de schotel nog 10 minuten terug om mooi goudbruin te worden aan de bovenkant.
Meer inspirerende recepten nodig? Het 'Het River Café Kookboek' is hier te koop.