Entertainment

Bambi is 80 jaar geworden

Vandaag precies 80 jaar geleden kwam de animatiefilm 'Bambi' uit. Wie kent deze Walt Disney film over het beroemdste en schattigste hertje ooit nou niet?

Vandaag de dag blijft de klassieker nog steeds populair en geliefd bij jong en oud. En pinkt iedereen telkens weer een traantje weg bij de zieligste Disney scène ooit.

Beroemdste hertje allertijden

Zowel jong en oud weten meteen over welk hertje we het hebben: Bambi. Op 13 augustus 1942 verscheen de film over het lieve beestje. Maar vijf jaar eerder - in 1937 - waren de voorbereidingen van de film al begonnen. De film is gebaseerd op het boek 'Bambi, ein Leben im Walde' dat in 1923 uitkwam. Dit boek is geschreven door de Oostenrijks-Hongaarse auteur Felix Salten. 

64 jaar later verscheen er een tweede film over Bambi. De film brak het record van de langste tijd tussen twee op elkaar volgende films. Het vervolg dat in 2006 uitkwam speelt zich af in de tijd tussen de dood van Bambi's moeder en de tijd dat Bambi volwassen is.

Dit wist je nog niet over Bambi

Het creëren van een animatiefilm vereist natuurlijk heel veel talent, maar ook is observeren enorm belangrijk. Want hoe laat je het getekende diertje nou bewegen als een echte hert? Om de bewegingen zo goed mogelijk na te tekenen hebben de tekenaars een aantal dagen dieren geobserveerd. En natuurlijk voornamelijk de herten. Dit deden ze door naar de Los Angeles Zoo te gaan. Er werden zelfs twee herten gedoneerd aan de Disney studio. Zo konden de animatoren van de film alle spieren en pezen in elke staat bestuderen. 

Precisie vereist

Je hebt heel wat animaties nodig om een film te maken. Voor de film 'Bambi' zijn er meer dan 1 miljoen tekeningen gemaakt. Zowel in de ontwikkelingsfase als in de productie van de film werd er heel wat getekend. En oog voor detail was enorm belangrijk. Want elk vlekje van Bambi moest telkens weer precies op dezelfde plek komen. Want ruimte voor kleine foutjes was er niet.

Geen kinderverhaal

Wist je dat de schrijver van het verhaal over Bambi helemaal niet de intentie had om het een kinderverhaal te maken? Het boek was eigenlijk geschreven voor volwassenen. De scène waarin de moeder van Bambi sterft is misschien wel één van de zieligste scènes ooit die Disney heeft uitgebracht. De vrouw van Walt Disney stond erop dat deze scène niet door zou gaan. Zij wilde dat de vader van Bambi de moeder zou redden van de jagers. Maar Walt Disney vond dat de scène erin moest blijven. De film laat hierdoor (kinderen) zien hoe Bambi omgaat met verlies en hoe tijd heelt. 

Ben je nou weer helemaal enthousiast geworden door dit artikel? En wil je ter ere van Bambi's 80ste verjaardag de film weer kijken? Je kan zowel Bambi als Bambi II zien op Disney+

Bron foto: Disney+