Cultuur

Erop uit dit weekend met deze drie must sees

Het is weer weekend! En ook deze week valt er weer veel te doen. We hebben drie hartstikke leuke uitjes op een rijtje gezet die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Vlinderfabriek

In Enschede hebben ze iets heel bijzonders gedaan, speciaal voor de zomer. De Museumfabriek is daar omgetoverd tot een echte Vlinderfabriek! Sta deze zomer oog in oog met etende rupsen en fladderende vlinders. Duik in de wondere wereld van verschillende inheemse en tropische soorten. Er is naast veel te zien, ook nog eens veel te doen! Tot en met 28 augustus blijven de beestjes in de Vlinderfabriek rondfladderen, dus ga nog snel!

Spektakelopera in De Werkspoorkathedraal in Utrecht

Ga met jouw VriendenLoterij VIP-kaart met 50% korting eens iets nieuws zien! Van 10 tot en met 27 augustus kan je een hedendaagse spektakelopera zien in De Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met je kaart krijg je wel 50% korting! Het stuk, Divorce of Figaro, gaat over een beroemde kapper uiet Sevilla. Je kent de bekende drie noten misschien wel, Fi-Ga-Ro! Holland Opera maakt op basis van muziek uit Mozarts le Nozze di Figaro een moderne opvolger.

25 jaar Grachtenfestival

Al 25 jaar vindt het Grachtenfestival plaats en deze editie kan je er dankzij de VriendenLoterij in feestelijke sferen van genieten! Speciaal voor alle deelnemers is er een selectie van acht unieke concerten gemaakt. Voor slechts €5 euro kan je erbij zijn, met familie of vrienden. Een kans om niet te laten lopen, want de VriendenLoterij betaalt de rest. Van 12 tot 21 augustus kan je genieten van prachtige concerten op verschillende locaties in Amsterdam. Om dit jubileumjaar te vieren vindt er dit jaar zélfs voor de allereerste keer ook een concert plaats in de Johan Cruijff ArenA! Let wel op dat er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn voor het festival. Wees er dus snel bij. Én wil je nou meer weten over het Grachtenfestival? Lees dan ons uitgebreide artikel erover via deze link!  

Meer weten?

Er zijn wel 125 musea waar je met de VIP-kaart van de VriendenLoterij gratis of met korting naar toe kunt, het hele jaar door. Klik hier om te ontdekken wat er nog meer is te beleven. Speel mee met de VriendenLoterij en vraag je persoonlijke VIP-kaart aan. De kaart is geldig zolang je meespeelt. 

Foto: Grachtenfestival door Melle Meivogel