Eten & Drinken

De vaak vergeten geroosterde zoete aardappel

We zijn nog steeds echte aardappeleters in Nederland. En terecht natuurlijk, want een aardappeltje op z'n tijd is overheerlijk, of misschien beter gezegd: ovenheerlijk! Maar we mogen de zoete aardappel dan niet vergeten.

Ja ja, officieel is de zoete aardappel geen echte aardappel. Maar, lekker is het wel. Zeker als deze geroosterd is. Daarom vandaag een ovenheerlijk geroosterde zoete aardappel met honing en gemengde zaadjes. Allemaal uit het inspirerende kookboek van delicious.

Ingrediënten

voor 6 personen

  • 2 zoete aardappelen met schil, in rondjes gesneden van 2 cm
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 tl komijnzaad
  • 105 gram gemengde zaden (zonnebloem- en pompoenpitten, lijn- en sesamzaad)
  • 240 gram zure room, voor erbij

Bereiding

Verhit de oven voor op 220 graden Celsius. Leg de plakjes zoete aardappel in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over.

Rooster ze in ongeveer 30 minuten krokant n goudgeel. Haal ze eruit, besprenkel met honing en rooster nog eens 25 minuten tot ze zijn gekaramelliseerd. Laat afkoelen en leg ze op een schaal. De zaden kun je in een aparte pan roosteren. Laat ze iets afkoelen en strooi ze over de aardappelen.

Serveer met zure room als je dat lekker vindt.