Entertainment

Horrorfilm 'Nope' vanaf vandaag te zien!

Filmmaker Jordan Peele liet met de horrorfilms 'Get Out' en 'Us' zien hoe goed hij is in het maken van horror met een maatschappelijk tintje. Drie jaar na zijn laatste film kunnen fans vanaf vandaag weer genieten van echte Peele-horrorfilm: 'Nope'. En de trailer belooft veel spannends!

Horrorfans opgelet, want vanaf vandaag kun je weer griezelen in de bioscoop met de nieuwste horrorfilm van Jordan Peele: 'Nope'. In Amerika ging de film op 22 juli in première en daar is het al een grote hit!

What's a bad miracle? 

Jordan Peele heeft met zijn moderne kijk op horrorfilms al twee succesfilms mogen maken: 'Get Out' en 'Us'. Maar met de film 'Nope' geeft hij weer een nieuwe draai aan zijn horrorfilms. De film gaat over twee broers en een zus die in een klein gehucht in Californië. De drie runnen een paardenranch samen. Op een dag doen zij een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking. En dat levert heel veel spannende, griezelige en zelfs buitenaardse momenten op.

De zwarte cowboy

Een van de onderwerpen die voor regisseur Jordan Peele ook altijd belangrijk is, is het vertellen van verhalen waarbij zwarte acteurs een hoofdrol spelen. In de film 'Nope' draait het daarom ook weer om een zwarte familie, waarbij ook de aandacht wordt gevestigd op één van de meest hardnekkige misverstanden van onze tijd: cowboys waren altijd witte mannen. Het tegendeel is waar, de oorspronkelijke cowboys waren namelijk zwarte mannen die verantwoordelijk waren voor het vervoeren van koeien. Vandaar ook de naam: cow-boy. Zij waren hier het meest bedreven in gezien hun verleden op de plantages in Amerika. 

Het misverstand is met name ontstaan doordat er in Hollywood cowboyfilms werden geproduceerd die een heel ander verhaal vertelden en die alleen maar witte acteurs lieten zien in de rol van cowboy. In de film 'Nope' laat regisseur Jordan Peele zien hoe het echt zit. Dit is dat maatschappelijke tintje dat in al zijn films naar voren komt. 

Oscar waardig? 

Jordan Peele sleepte met zijn film 'Get Out' een Oscar in de wacht. Dus de verwachtingen van 'Nope' zijn erg hoog gespannen. Ook spelen Oscar-winnaar Daniel Kaluuya en Oscar-genomineerde Steven Yeun de hoofdrol in de film. De twee worden bijgestaan door actrice Keke Palmer. Dus ook de acteurs beloven veel goeds! 'Nope' is vanaf vandaag te zien in de bioscoop. 

Benieuwd naar deze angstaanjagende film? Bekijk de trailer hieronder.