Entertainment

Game of Thrones fans opgelet!

Goed nieuws voor 'Game of Thrones' fans. Want HBO Max komt aanstaande maandag met een prequel van de populaire serie, genaamd 'House of Dragons'. Dat wordt aftellen! Wij vertellen je wat we al weten over de serie.

House of Dragon

Geen Jon Snow, Tyrion of koningin Cersei meer. Maar na drie jaar is het tijd voor geweld, familiestrijd en heel veel draken. De prequel van 'Game of Thrones' verschijnt namelijk maandag op HBO Max. De serie 'House of Dragon' speelt zich 200 jaar voor 'Game of Thrones' af. Het verhaal draait allemaal om de voorouders van Daenerys Taragaryen, een invloedrijke dynastie die eeuwenlang regeerden over Westros. De familie had de meeste draken, vandaar de titel: 'House of Dragon'. 

De spinoff is gebaseerd op het boek van George R.R. Martin 'Fire & Blood'. De serie heeft tien afleveringen. Wel moeten we wekelijks wachten op een nieuwe aflevering... dus tien weken lang wekelijks genieten! 

Cast

Het laatste seizoen van 'Game of Thrones' kostte maar liefst 16 miljoen dollar per aflevering. Met zo'n budget kun je natuurlijk wel een hoogstandje neerzetten. Of 'House of Dragon' ook zoveel heeft gekost weten we niet, maar de eerste beelden zien er al veelbelovend uit. En ook de acteurs zijn niet de minste. Zo zien we Paddy Considine bekend van de serie 'Peaky Blinders', Olivia Cooke van de serie 'Bates Motel' en Matt Smith uit de serie 'The Crown' in de serie. 

Nieuw succes? 

'Game of Thrones' is natuurlijk één van de meest succesvolle series ooit. En met de komst van HBO Max naar Nederland, wordt de serie nog massaal gestreamd. De verwachtingen van 'House of Dragon' zijn dan ook hoog bij GoT-fans. 

Helaas was het laatste seizoen van 'Game of Thrones' een grote teleurstelling voor veel fans. Het was niet wat ze er van verwacht hadden en de laatste aflevering was al helemaal een domper. Hopelijk kan de nieuwe serie 'House of Dragon' dit allemaal doen vergeten. 'House of Dragon' is vanaf maandag wekelijks te zien op HBO Max. 

Benieuwd geworden? Bekijk de trailer hieronder!