Hobby

Een laminaatvloer maakt je woning af

Tegenwoordig is laminaat één van de populairste vloeren in Nederland. Dit is ook geen wonder, aangezien het heel veel voordelen heeft vergeleken met andere soorten vloeren. Maar, heeft het ook wel wat mindere puntjes waar op gelet moet worden.

Ben jij misschien van plan om laminaat te gaan kopen, maar wil je toch liever eerst wat meer informatie over deze vloeren hebben? Blijf dan dit artikel lezen.

Je hebt heel veel keuze!

De productie van laminaatvloeren startte in 1980. In de 40+ jaar sinds het begin zijn er heel veel merken en kleuren op de markt gekomen. Populair is laminaat met een houtlook. Niet alleen brengt het een landelijke sfeer met zich mee: deze vloeren zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren!

Ben je op zoek naar een vloer met een stoere uitstraling? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor laminaat met een betonlook. Vloeren met tegelmotieven zijn ook beschikbaar. Deze zijn ideaal, aangezien tegels vaak heel erg duur zijn. Zo krijg je toch de look voor een stuk minder geld! Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Er bestaan nog veel meer soorten laminaat. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos én, het past bij elk interieur.

Je kunt de vloer in ieder kamer leggen!

Laminaat is, in tegenstelling tot veel andere vloeren, goed bestendig tegen vocht. Een van de grootste nadelen van echt hout is dat het heel slecht tegen water kan. Daar heb je met laminaat geen last van.

Sterker nog: tegenwoordig is er zelfs laminaat verkrijgbaar dat speciaal is ontwikkeld voor natte ruimtes. Aan deze vloeren wordt een speciale toplaag toegevoegd die de vloer extra beschermt tegen water en vocht. Wil je je laminaat graag leggen in de badkamer bijvoorbeeld? Dat is dus geen probleem!

Ideaal voor doe-het-zelvers

Over leggen gesproken. Het laten leggen van een vloer door vakmensen kan al snel heel duur worden. Dit is al helemaal het geval als je vloer een grote oppervlakte moet beslaan. Bij veel vloeren is zelf leggen niet aan te raden, aangezien er scheuren of andere oneffenheden kunnen ontstaan die professionals te allen tijde weten te vermijden.

Laminaat, daarentegen, kun je prima zelf leggen. De planken zijn namelijk heel eenvoudig met elkaar te verbinden via een speciaal click systeem. Daarnaast kun je met een zaag de planken op de maat van je kamer maken. Een vloer leggen is dus nog nooit zo eenvoudig geweest!

Profiteer van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Een van de grootste voordelen van laminaat is dat de aankoop niet een flinke hap uit je bankrekening neemt. Dit komt doordat dit type vloer een goede prijs kwaliteitsverhouding heeft. Zo kun je bijvoorbeeld al een laminaatvloer krijgen vanaf een paar euro per vierkante meter!

Houd echter wel in de gaten dat heel goedkope laminaatvloeren vaak een stuk minder zijn dan de wat duurdere vloeren. Laminaat zal nooit een fortuin gaan kosten, maar alle waar is naar zijn geld!

Niet veel tijd kwijt aan ouderhoud

Heb je wellicht gemorst met je frisdrank of is iemand met vieze schoenen over de vloer gaan lopen? Absoluut geen probleem. Laminaat is eenvoudig te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig de stofzuiger en dweil erover heen halen. Heb je wel wat gemorst? Haal er simpelweg een doekje overheen en voilà!

Goed geïnformeerd laminaat kopen

Dit zijn dus de voordelen van laminaat. Het is wel belangrijk om te onthouden dat dit de algemene ondervindingen van laminaat zijn. Sommige factoren, zoals kwaliteit en prijs hangen vooral af van het merk en type laminaat. In ieder geval keuze genoeg. Succes met de verbouwing!