Entertainment

De nieuwste live-action film van Disney+ moet je zien

Vanaf 8 september staat de nieuwste live-action film ‘Pinocchio’ op Disney+ én wat is ‘ie goed! Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig mocht de film al eerder zien en vertelde erover bij Koffietijd. Spoiler alert: het is een echte aanrader.

Pinokkio, in het Engels Pinocchio genoemd, kwam voor het eerst op het witte doek in 1940. Het was Walt Disney Pictures tweede langspeelanimatiefilm. Het verhaal kwam uit het gelijknamige boek van Carlo Collodi, die Pinokkio al schreef in 1883. Nu, in 2022, komt Disney met de live-action versie.

Geen poppetje

De houten marionet Pinocchio droomt ervan om een echte jongen te worden. Door een wens van zijn poppenmaker Gepetto verandert hij in een 'echt' jongentje. Pinocchio is niet vies van kattenkwaad, zoals veel jonge jongens. Maar kan Gepetto hem wel in het gareel houden?  

We kennen het houten mannetje allemaal, die een lange neus krijgt wanneer hij liegt. De nieuwe versie heeft dan ook veel weg van het originele verhaal, maar is toch in een modern jasje gestoken. Waar de volwassenen in het origineel de hele dag door bier drinken en sigaretten roken, zie je nu ouders die gezonde sapjes drinken en zich aan een suikervrij dieet houden. Ook worden actuele thema’s besproken, zoals pesten op sociale media.  

Van animatie naar live-action

Walt Disney is zeker een uitdaging aangegaan met het verfilmen van Pinocchio. Hoe maak je een live-action film van een houten jongen? Tegenwoordig is er natuurlijk ontzettend veel mogelijk in de digitale wereld. Disney laat - ook met andere live-action verfilmingen - zien dat animatie, de echte wereld en fantasie perfect samengaan. Maar als je denkt dat de gehele film is geanimeerd, dan heb je het mis! Alle scènes uit Pinocchio zijn opgenomen in een studio in Engeland, waar alles is nagebouwd. Het huis van Gepetto, zijn atelier, het dorp, de school, noem het maar op! De rest is aangevuld met visuele speciale effecten. Ook is Pinocchio zelf met de computer geanimeerd, maar zijn stem wordt ingesproken door een jonge acteur. Hij was elke dag op set, om zijn teksten hardop te zeggen zodat de andere castleden goed met Pinocchio’s pop konden acteren. Ontzettend ingewikkeld en knap gedaan dus!  

Een must see

Volgens onze entertainmentdeskundige is de nieuwe Disneyfilm zeker een aanrader. Je begeeft je in een fantasiewereld die helemaal tot leven komt. Het visuele aspect aan de film is geweldig neergezet. Én de cast waanzinnig! Niemand minder dan acteur Tom Hanks kruipt in de huid van Gepetto, de poppenmaker die Pinocchio tot leven brengt. Ook Luke Evans - die je kunt kennen van zijn rol als Gaston in de live-actionfilm Beauty and the Beast - is weer terug als een slechterik. Ook musicalactrice en Tony-award winnares Cynthia Erivo speelt een geweldige rol. En alle nummers die je haar hoort zingen in de film, zijn live op de set opgenomen. Alsof je er echt bij bent!  

Vanaf 8 september 2022 te zien op Disney+.

Bekijk hieronder de trailer: