Cultuur

3 tips voor een memorabel dagje uit

De week zit er weer op en dat betekent dat er leuke plannen gemaakt kunnen worden voor het weekend! Zaterdag zal er hier en daar een bui vallen, maar op zondag blijft het waarschijnlijk droog.

En bovendien kunnen we wel tegen een drupje regen, toch? De Koffietijdredactie heeft drie tips op een rij gezet waar je met korting of zelfs kosteloos naartoe kunt gaan, wel op vertoon van je VriendenLoterij VIP-kaart.  

GeoFort 

In Herwijnen is een spannend forteiland te vinden waar alles draait om de aarde. Altijd al willen weten hoe de opwarming van de aarde of de stijging van de zeespiegel eruitziet? In GeoFort is het allemaal mogelijk! Naast deze interessante activiteiten kun je ook via een lift dwars door de aardbodem boren. Ook kun je uren verdwijnen in het doolhof óf Nederland ervaren met Minecraft blokjes. Klinkt dat niet gaaf? Wij vinden van wel! Let op: je moet voor dit GeoFort wel een tijdslot reserveren via de website.  

Menkemaborg 

Toch liever een combinatie van binnen en buiten, zodat je kunt schuilen voor een eventuele regenbui op zaterdag? Dan ben je meer dan welkom in het prachtige huis met enorme tuinen en zelfs grachten. Kom te weten hoe het was om te wonen op een Groninger borg in de achttiende eeuw. Sinds 1927 is de borg open voor iedereen en sindsdien niets meer veranderd qua interieur. Zin om dit weekend terug te gaan in de tijd? Dan is dit uitje iets voor jou!  

Hortus Botanicus Leiden 

Liever je middag spenderen in de natuur? Dan is de Hortus Botanicus in Leiden dé plek. Met z'n 400+ jaar is deze tuin de oudste botanische tuin van Nederland. De afgelopen tijd kwam deze tuin ook veel in het nieuws, want de zogenaamde penisplant stond diverse keren in bloei. Gelukkig is er nog veel meer te zien, zoals planten uit China en Japan. Ook kun je de eeuwenoude bomen bekijken of de enorme collectie aan orchideeën die de Hortus rijk is.  

  • Meer weten over Hortus botanicus? Klik hier 

Daarnaast kun je er dit weekend op uit tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendagen. Onlangs ging presentatrice Pernille La Lau langs in Breukelen om een voorproefje te krijgen. Kijk het verslag terug voor inspiratie!  

Nog meer uitjes? 

Met een VriendenLoterij VIP-kaart krijg je bij veel leuke uitjes korting op je entreekaart, óf mag je zelfs gratis naar binnen. Er zijn maar liefst 125 musea en parken aangesloten bij de VriendenLoterij.

Foto: Menkemaborg