Gezin

Match made in Tinder-heaven: Mike en Kay swipten elkaar naar rechts

Tinder bestaat 10 jaar en voor de echte lovebirds zeker iets te vieren! Ook onze eigen Mike, de Koffietijd branded content coördinator, leerde zijn vriend Kay kennen via het online-datingplatform. En, wat is hun verhaal mooi.

De afgelopen 10 jaar heeft Tinder heel wat levens op z’n kop gezet door matches te maken tussen potentiële partners. Heb jij de app wel eens gebruikt? Ook op de Koffietijdredactie wordt er op los getinderd. Er zijn ontzettend mooie, liefdevolle relaties uit ontstaan. Mike, onze branded content coördinator, doet een boekje open over zijn Tinder ervaringen, dates met Kay en hoe het nu met hen gaat.  

Wanneer heb je de app Tinder gedownload en waarom?

“Blijkbaar was ik best wel een early-adopter als het gaat om Tinder. Ik begon zo’n 9 jaar geleden met ‘Tinderen’. Ik was net weer vrijgezel en eigenlijk was er voor mannen die op mannen vallen alleen maar Grindr, maar naar mijn idee had iedereen daar hele andere intenties. Toen ik Tinder had gedownload kreeg ik meer het idee dat de mannen hier echt op zaten om liefde te zoeken en dat beviel me wel.”  

Hoelang voordat je een match had met Kay? Heb je daarvoor ook dates gehad via Tinder?

“Ik denk dat ik binnen een jaar een match had met Kay. Daarvoor heb ik gelukkig ook andere matches gehad, anders was het wel een droevige bedoeling! Maar die dates zijn nooit eerder op een relatie uitgelopen. Eigenlijk verschilde het per situatie wat daar de reden van was.

"Soms was iemand in het echt toch anders dan in de chat, of soms had ik al te snel afgesproken zonder veel gekletst te hebben in de app en dan bleek toch dat we niet helemaal op één lijn zaten. Soms natuurlijk het bekende fenomeen dat de foto’s er toch iets anders uitzagen dan de werkelijkheid. Overigens heeft dat laatste mij ook wel eens positief verrast, dus dat hoeft niet altijd slecht te zijn.”

Wat was je eerste indruk bij het zien van Kay's profiel?

“Bij het zien van Kay z’n profiel hoefde ik niet lang te denken voordat ik naar rechts swipte. Ik vond hem op z’n foto’s echt ontzettend knap en het waren niet té geposeerde selfies. Ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat de tekst op zijn profiel was, maar blijkbaar interessant genoeg.”  

Hoe was jullie eerste ontmoeting?

“De eerste ontmoeting weet ik nog heel goed. Kay kwam vanuit Zwolle, waar hij woonde, naar Haarlem. Ik was stiekem best brak van een feestje van die avond daarvoor, maar ik wilde deze date niet afzeggen. Er zat namelijk ongeveer een jaar (!) tussen de Tindermatch en de eerste date. Dat kwam voornamelijk doordat we twijfelden over de afstand, maar gelukkig hebben we ons daar overheen gezet.

“Toen ik Kay zag op het stationsplein, dacht ik meteen ‘yes, net zo knap als op zijn foto’s’. Doordat ik een beetje ziekig was, vond ik het niet heel spannend en kon ik heel relaxed met hem praten. Kay vond het volgens mij wel wat spannender, hij was af en toe een beetje verlegen. Daar moest ik eerst aan wennen, want in een chat of op Whatsapp merk je dat natuurlijk niet. Maar, dat deze date een vervolg moest krijgen was al snel duidelijk en toen was die verlegenheid ook heel snel weg.”

Heeft de datingapp jullie dan echt geholpen de liefde te vinden?

"Ik denk niet dat we elkaar zonder Tinder ontmoet zouden hebben. Het had natuurlijk per toeval gekund op een feestje of festival, maar doordat hij in Zwolle woonde en ik in Haarlem was de kans wel klein. Dat we überhaupt op elkaars Tinder voorbijkwamen was al een wonder, maar blijkbaar zijn we toch bij elkaar in de buurt geweest destijds. Dus ja, Tinder heeft mij zeker geholpen de liefde te vinden. Het is wel te hopen dat het zonder de app ook was gelukt, maar dat zullen we nooit weten.”  

Hoe ziet jullie happily ever after eruit?

“Inmiddels hebben we alweer zeven jaar een relatie, wonen we zes jaar samen in nu al het derde huis dat we samen hebben in Haarlem. We hebben mooie toekomstplannen: we hebben namelijk een hele grote kinderwens. Op dit moment zitten we midden in het traject om papa’s te worden door middel van draagmoederschap. We delen onze reis op Instagram via ‘HetPapaProject’. Hiermee hopen we mensen te inspireren en te informeren.

"Doordat wij op sociale media van andere mannen- of vrouwenstellen lazen dat er ook voor ons mogelijkheden zijn om ouders te worden, durfden wij de stap te nemen om het traject te starten. We zitten nu op het punt dat we een fantastische vrouw hebben gevonden die ons kindje wil dragen, alleen nog geen eiceldonor. Hopelijk vinden we snel een lieve vrouw die ons daarbij wil helpen. We kunnen dan ons traject voortzetten in het ziekenhuis en zijn we misschien wel binnen afzienbare tijd papa’s!”  

10 jaar Tinder: het kan dus écht

“Zoals je kunt lezen heeft Tinder mijn leven echt compleet veranderd. Ik heb een liefde gevonden waarmee ik hoop een kind te krijgen en dat zal ons leven nog veel meer veranderen. Allemaal door Kay naar rechts te swipen.

“Ik vond deze manier van daten altijd heel leuk. Dat komt ook omdat ik het nooit zo eng vond om af te spreken. De spanning en onwetendheid als je iemand gaat ontmoeten, daar kon ik echt plezier uithalen. Uiteraard soms ook jammer als het tegenviel, maar voor de mensen die echt graag iemand willen vinden is mijn tip: veel swipen en vooral lekker veel daten, want dan leer je iemand meteen kennen!”  

Bron foto: Het Papaproject Instagram