Entertainment

David Bowie, een bijzonder kijkje in zijn leven

Vanaf 15 september is de film 'Moonage Daydream' te zien in de bioscoop. Het is een documentaire over het leven van de iconische zanger, acteur en artiest David Bowie. In de film zien we hoe hij aan deze status is gekomen.

Velen van ons zijn opgegroeid met David Bowie en het nieuws dat er een nieuwe documentaire is gemaakt én dat er een 'nieuw' album uitkomt is dan ook reden voor een feestje. Deze popster is 'one-of-a-kind', van het kaliber dat we waarschijnlijk niet meer echt zullen zien. 

Ruimtereis

In 1969 brak David Bowie door met het nummer 'Space Oddity' en het album 'The man who sold the World'. In 1972 kwam zijn album 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars', kortweg 'Ziggy Stardust', uit. Dit album wordt door kenners omschreven als ‘het beste werk ooit’ van Bowie. Hij was geobsedeerd door de ruimte, wat overal in zijn muziek op dit album terug te horen is.

Acteer carrière

Maar dit album was lang niet zijn enige hit. We kunnen we allemaal nog wel meezingen met liedjes als 'Let's Dance', 'Absolute Beginners' en 'Under Pressure'. Of wat dacht je van 'Magic Dance' van de film Labyrinth waar hij een hoofdrol in speelde. Dat maakte David Bowie ook zo bijzonder. Hij was niet alleen een succesvol zanger, ook als acteur was hij populair. 'Absolute Beginners', 'Labyrinth' en zelfs de hitserie 'Twin Peaks'. Zijn veelzijdigheid was ongekend groot.

Bowie's persoonlijkheden

David Bowie, Ziggy Stardust, The Thin White Duke, Hunky Dory. Bowie was ook qua persoonlijkheid een voorloper op anderen. Daar waar we het nu hebben over gender stelde hij dit onderwerp destijds al min of meer aan de kaak met al zijn verschillende persoonlijkheden en met zijn extravagante kleding en make-up. Dit is ook deels waar de documentaire over gaat.

Het is een soort ‘audiovisuele ruimtereis’, waarin we een kijkje krijgen in de muzikale, creatieve en spirituele wereld van Bowies leven. Maar ook zijn persoonlijke leven en zijn acteercarrière komen aan bod. In de film zien we iconische fragmenten van Bowie, maar ook nog nooit eerder vertoonde muziek- en concertbeelden. Al met al een film die de muziekliefhebber gezien moet hebben!

Bowie concert!

Vrienden van de Vriendenloterij opgelet. Want met de Vriendenloterij VIP-kaart kun je 50% korting krijgen voor Het Bowie Concert.