Artikelen

Kansengelijkheid voor iedereen

Van brandweerman tot aan kastelenbouwer. Het zijn beroepen waar we van jongs af aan al over dromen. De kans om te worden wat je wil is vandaag de nog niet voor iedereen gelijk. Én daar probeert Stichting Petje af verschil in te maken. Vooral nu Prinsjesdag om de hoek staat.  

Volgende week dinsdag op Prinsjesdag spreekt Koning Willem-Alexander het volk toe met de Troonrede. Daarin horen we wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Vandaag spraken we Brecht van Schendel en Amine over een thema waarvan zij hopen dat dat aan bod komt in zijn toespraak.  

Talenten ontdekken

Bij Stichting Petje af ontdekken nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar de wereld. Het programma biedt kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met het Petje af-programma verkrijgen de kinderen inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld.  

Afgelopen jaren kwam de organisatie elke zondag met iedereen bij elkaar om de wereld te ontdekken. Sinds dit jaar bieden ze ook Petje af doordeweeks aan waardoor ze nóg meer kinderen hopen te bereiken. Voor deze ontwikkelingen is Petje af de Nationale Postcode Loterij erg dankbaar, want dankzij hen kunnen ze groeien en hun missie blijven voortzetten: Een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen.  

Koninklijke sferen

Om naast Prinsjesdag in de Koninklijke sferen te blijven vertelt Amine bij ons aan tafel zijn hoogtepunt bij Petje af. Onlangs heeft hij een presentatie mogen geven aan Koningin Maxima over de brandweer. “Toen ze binnenliep hield ik mijn adem in, dat was zo spannend en leuk!”  

Wil je meer weten over kansengelijkheid en Stichting Petje af? Klik dan hier.