Gezin

Hoe zorg je voor een opgeruimde woning

In een woning kunnen ontzettend veel spullen staan. Je hebt zoveel verschillende ruimtes die allemaal hun eigen inrichting hebben. Denk aan de slaapkamer, de woonkamer, de keuken, de badkamer, het toilet of de studeerkamer.

In al deze ruimtes kun je hartstikke veel spullen verzamelen, waardoor je huis soms rommelig en niet zo netjes oogt. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook zorgen voor veel onrust. Van een opgeruimde woning kun je juist weer veel rust krijgen in je hoofd en dat is best waardevol. Er zijn verschillende manieren om een opgeruimde woning te creëren en behouden. Dit begint al bij kleine dingen zoals een opgemaakt bed. Zo kun je nog meer dingen doen, zie meer hieronder.

Opbergruimte in je huis

Om het allemaal wat grondiger aan te pakken moet je ten eerste zorgen dat je voldoende opbergruimte hebt in je huis. Een duidelijke plek om spullen op te bergen is bijvoorbeeld een zolder of een kelder. Richt deze ruimte zo in dat je er perfect alles in kunt opruimen, van de DHK kozijnen tot de stellingkasten

Maar, niet ieder huis beschikt over ruimtes zoals een kelder of een zolder. Dat betekent niet dat je niet een opgeruimd huis kunt hebben. Er zijn veel plekken in woningen waar je op een slimme manier veel spullen kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan bakken onder je bed. Hier passen veel spullen en het valt niet eens op!  

Gooi weg wat je niet gebruikt

Een andere manier om je woning goed opgeruimd te houden is door regelmatig al je spullen eens langs te lopen en weg te gooien wat je niet gebruikt. Zo kom je van overtollige spullen af in je huis en blijft je woning lekker opgeruimd. Je kunt dit bijvoorbeeld eens in het half jaar erg grondig doen, maar ook iedere paar weken een klein beetje. Zo houd je het voor jezelf behapbaar.  

Spullen die je weg doet, maar die nog wel bruikbaar zijn kun je ook doneren. Dit kan aan vrienden of familie, aan kringloopwinkels, maar je kunt het bijvoorbeeld ook verkopen op platforms zoals Vinted.