Vrije tijd

Een cadeau mooi en creatief inpakken doe je zo!

Cadeau's inpakken dat doe je zo!  Een verjaardag, trouwerij of gewoon omdat iemand het verdient: een cadeautje! Het is soms al lastig genoeg om een goed cadeau voor iemand te vinden en dan moet het nog leuk en origineel worden ingepakt!   

Dus, heb jij soms ook moeite met het zorgen voor een leuke presentatie van je cadeau? Onze stylingspecialist Marrit, van donebyyourself.nl, heeft voor jou de gouden tips om je cadeau net even wat mooier en creatiever weg te geven!   

Ultieme tip: Zorg voor goed en stevig inpakpapier! 

Het is heel simpel, maar met begint met het juiste inpakpapier! Door leuke patroontjes op het papier krijgt je cadeau al snel meer uitstraling. En met sterk en stevig papier voorkom je scheuren en gaatjes.  Daarnaast kun je met een gezellig papiertje ook zorgen voor veel inpakvariaties.  

Tip 1: Boek-cadeautje 

Met een vierkant object zoals een boek kun je al heel veel van dit soort inpakvariaties uitproberen. Zo kun je door het gebruik van leuk inpakpapier werken met laagjes. Probeer bijvoorbeeld eens een vlechtpatroontje te vouwen! Marrit laat je zien hoe dit moet. Met een leuk bloemetje of kaartje tussen de laagjes zorg je voor een enorm leuk presentje!   

Tip 2: Flesje wijn als cadeau  

Het inpakken van een fles is altijd lastig. Hierbij kun je denken aan een fles wijn of champagne, maar ook een fles douchegel of andere flesjes. Marrit heeft de perfect tip om ook een fles op een leuke en bijzondere manier in te pakken. En deze manier is allesbehalve moeilijk en binnen no-time klaar!   

Tip 3: Cadeautje in een doosje! 

Een veel gegeven cadeau zijn bonbons of zeepjes in een doosje. Ook hiervoor heeft Marrit een leuke tip om het origineel in te pakken! Het lijkt een beetje op de manier van het boeken cadeau. Bij een doosje kun je namelijk ook heel goed werken met laagjes. Zo kun je zorgen voor een andere variatie op het invlechtpatroontje. En gebruik dan nu eens een strikje! Op die manier creëer je een uniek cadeau dat de ander bijna niet uit durft te pakken!

Wil je Marrit haar inpak-skills en tips bekijken? Dat kan in de video hieronder.