Artikelen

Helderziende vs. paragnost: dit is het verschil

Als je zoekt naar antwoorden op je meest belangrijke vragen, weet dan dat je deze zoektocht niet helemaal in je eentje hoeft te voltooien. Er zijn tal van deskundigen die je hiermee kunnen helpen. Zo ook een helderziende of een paragnost als je daarvoor openstaat.

Voordat je deze professionals inschakelt, is het wel een goed idee om precies uit te zoeken wat de verschillen zijn tussen de twee. In dit artikel helpen we je daarmee verder. Hieronder lees je wat het verschil is tussen een helderziende en een paragnost.

Wat is helderziend zijn?

Laten we beginnen met de vraag: “wat is helderziend zijn”? Als iemand helderziend is, dan kan deze persoon dingen zien die ‘normale’ mensen niet kunnen zien. Hiervoor heeft deze persoon een speciale gave. Deze gave is aangeboren en kan niet tijdens het leven aangeleerd worden.

Een helderziende kan bepaalde gebeurtenissen uit het verleden én uit de toekomst zien. Een normaal persoon zou dat natuurlijk nooit kunnen. Daarom gaan mensen vaak naar een helderziende als ze informatie uit de toekomst of uit het verleden nodig hebben. Vaak is de reden hiervoor dat men met een prangende vraag rondloopt. Dit kan erg zwaar wegen op iemands leven en het krijgen van een antwoord op deze vraag wordt vaak ervaren als een ware verlossing.

En wat doet een paragnost dan?

Als we het woordenboek openslaan bij de letter “P”, dan vinden we voor de definitie van paragnost: “een persoon die het vermogen heeft om dingen te zien die anderen niet kunnen zien”. Dat lijkt behoorlijk op de definitie van helderziendheid. Een helderziende kan immers ook dingen zien die anderen niet kunnen zien, zoals dingen uit het verleden en de toekomst. Een paragnost heeft daarbij ook nog een paranormale gave en kunnen bepaalde hulpmiddelen inschakelen tijdens hun lezingen.

Waar zit het verschil?

Het verschil tussen een helderziende en een paragnost zit hem in de gave die de helderziende en paragnost bezitten. Een paragnost is niet altijd helderziend, maar een helderziende kun je wel een paragnost noemen. De manier waarop deze professionals tot antwoorden komen verschillen ook. Zo laat een helderziende de beelden vaak gewoon bij zich binnenkomen. Een paragnost heeft hier soms hulpmiddelen in de vorm van methoden en attributen voor nodig.

Kies je voor een helderziende of een paragnost?

Wil je je vragen beantwoord krijgen door middel van methoden en attributen zoals tarotkaarten? Dan kun je het beste kiezen voor een paragnost. Als je fragmenten uit het verleden of uit de toekomst wilt zien, dan kun je beter langsgaan bij een helderziende. De keuze voor een helderziende of paragnost hangt af van je wensen en eisen, dus is het belangrijk om die duidelijk op een rijtje te zetten voor jezelf.