Gezondheid

Onbezorgd sporten en spelen op de vernieuwde Playground Reigersbos!

Op 30 september werd Playground Reigersbos in Amsterdam geopend nadat de Krajicek Foundation de speelplek onder handen had genomen.

De vernieuwde playground is nu een perfecte plek waar kinderen uit de buurt kunnen sporten, spelen en elkaar te ontmoeten. 

De Krajicek Foundation 

1 op de 14 kinderen leeft in een gezin waar niet genoeg geld is om te sporten en zo’n 60% voldoet maar aan de beweegnorm. Daar wil de Krajicek Foundation verandering in brengen. Al 25 jaar zet de organisatie zich in om alle kinderen de mogelijkheid te geven om buiten te kunnen sporten en spelen. Kinderen die regelmatig buiten spelen zijn namelijk gezonder, gelukkiger en kunnen hun talenten sneller ontwikkelen

Goed op weg 

Dit doen zij door zogeheten ‘playgrounds’ te bouwen. Dit zijn sportpleinen waar kinderen onder begeleiding gratis kunnen sporten en spelen. Ook kunnen ze hier nieuwe vrienden maken. Momenteel telt Nederland 127 playgrounds, verspreid over 42 gemeenten. De Foundation is dus al goed op weg. 

De begeleiding wordt gedaan door sportcoaches en ‘Scholarshippers’. Dit zijn jongeren die in ruil voor een studiebeurs, elke week sport- en spelactiviteiten organiseren in hun eigen wijk. Ook krijgen ze van de Krajicek Foundation de mogelijkheid om door te groeien. In totaal zijn er al zo’n 2.600 studiebeurzen uitgereikt!  

Playground Reigersbos Amsterdam 

Op vrijdag 30 september is de Playground Reigersbos in Amsterdam opnieuw geopend na een grondige renovatie. De playground ligt bij het Ir. Lely Lyceum en de leerlingen van de school hebben er ook aan meegewerkt. Ze hebben de wensen van de buurtbewoners verzameld en verwerkt in drie onderwerpen. De vernieuwde playground heeft onder andere een voetbalveld, sprintbaan, toestellen voor freerunners en zelfs een dansvloer. Voor ieder wat wils 

Tijdens de feestelijke heropening stond de hele middag natuurlijk in het teken van sport en spel en iedereen mocht meespelen. Presentator Tim Senders ging in gesprek met verschillende betrokken partijen, waaronder de stadsdeelvoorzitter, Tanja Jadnanansing, en oprichter Richard Krajicek.  

De Krajicek Foundation wordt gesteund door de Postcode Loterij.