Hobby

Zo teken jij deze dierendag jouw favoriete dier!

De regenachtige herfst is hét perfecte moment om lekker binnen creatief aan de slag te gaan. Anne geeft ons vandaag tips voor het tekenen van dieren. En dat is ook nog eens extra leuk vandaag voor dierendag!

Met deze tekentips van Anne, van Gouden Lijntjes, leer je hoe je zelf je eigen hond, kat, konijn en nog veel meer kunt natekenen. Of het huisdier van je ouders, buurvrouw of je beste vriendin. En, zo’n tekening is leuk om zelf te houden én om weg te geven! Anne laat je vier manieren zien in verschillende gradaties.

Cartoon 

Je kunt een dier natuurlijk op allemaal verschillende manieren tekenen. Een hele leuke manier is om van je huisdier een echt karakter te maken door hem of haar te tekenen als cartoon. Dit kun je bijvoorbeeld doen door wat menselijke eigenschappen aan je tekening toe te voegen. En, je kunt zo’n tekening gewoon met kleurpotloden maken! Superleuk voor op wenskaarten, zoals een verjaardags- of geboortekaartje.  

Doedel 

Een doedel is een schetstekening waarbij gebruik wordt gemaakt van vlekken. Je tekent een vlek met een alcoholmarker of een viltstift. Dit wordt het lijf van je diertje, dus zorg dat ‘ie een beetje rond is. Dan pak je er een fineliner bij en ga je de details tekenen. Heeft jouw huisdier puntige oren, geef de vlek dan kleine driehoekjes aan de bovenkant. Of geef hem lange konijnenoren en een pluizig staartje. Zo maak je in no-time een superschattige tekening van jouw pluizige beste vriend. Daarbij is iedere tekening uniek, doordat elke vlek er anders uitziet!   

Realistisch 

Wil je nou een stapje verder gaan, dan kun je eens een realistische tekening uitproberen! Anne gebruikt hiervoor gouache, ook wel plakkaatverf genoemd. Deze verf is heel dekkend, waardoor je makkelijk laagjes kunt maken en ook lichte kleuren over donkere aan kunt brengen. Zo kun je mooi diepte opbouwen in je tekening. Of je nu het liefst werkt met pennen, stiften of verf, je kunt het allemaal gebruiken om de leukste dierentekeningen mee te maken!   

Enthousiast geworden? Anne heeft ook een online videocursus over het tekenen van dieren. En omdat het dierendag is, krijg je alleen vandaag 20 euro korting! Klik hier om mee te doen. 

Wil je zien hoe Anne de tekeningen maakt? Kijk dan de video hieronder.