Beauty

Dik en droog haar? Mika van Leeuwen heeft dé tip!

Heb jij net zoals Janny dik en droog haar? En ook nog eens last van een gevoelige hoofdhuid? En weet je er geen raad meer mee? Geen stress, want onze beautyexpert Mika van Leeuwen is hier om je te helpen. Hij deelt zijn wondermiddeltjes én tips!  

Botanisch en organisch  

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, moet je proberen zo lief mogelijk te zijn voor je hoofd. Gebruik niet te agressieve en heftige producten, want dan wordt jouw hoofdhuid alleen maar geïrriteerder. Er zijn natuurlijk talloze producten die claimen voor een gevoelige hoofdhuid te zijn. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Want welk product werkt nou wel en welke niet?  

De tip? Zoek naar een botanisch en organisch product. Het liefst ook nog zonder conserveringsmiddelen. Dit zijn de meest zachte en milde producten die je kunt gebruiken wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Een nadeel is wel dat je het product maar zes maanden kunt gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk: die shampoofles is meestal na zes maanden wel leeg, toch?  

Hydrateren

Droog haar heeft hydratatie nodig. Gebruik daarom zoveel mogelijk hydraterende producten. Denk aan een vocht inbrengende shampoo, een masker en een conditioner.  

En voor degene die een gevoelige hoofdhuid hebben, heeft Mika een heel slimme tip. Wanneer je de conditioner en het masker aanbrengt, doe dan je haar in een staart. Smeer het product alleen in de staart. Zo voorkom je dat het product op je hoofdhuid komt en hiermee je hoofdhuid irriteert. Zo zorg je ook meteen dat je haar niet z’n volume mist!  

Serum

Een serum is het ideale product als je last hebt van droog haar en vooral droge punten. Een serum kun je de hele dag door smeren. Zowel op nat als droog haar. Hiermee ziet je haar er gelijk een stuk minder droog en pluizig uit.  

Dus als jij last hebt van droog haar en een gevoelige hoofdhuid weet je wat je vanaf nu moet gebruiken. Wil je Mika’s tips nog eens bekijken? Dat kan in de video hieronder.