Beauty

Vet haar verleden tijd met deze tips van Mika

Heb jij ook zo’n last van vet haar? Ben je droogshampoo gaan sprayen, maar geeft dat je weer een nieuw probleem: namelijk een witte waas? En ben je nu helemaal ten einde raad? Geen stress, want onze beautyexpert Mika van Leeuwen helpt je uit de brand.  

Breng je hoofdhuid in balans 

Wanneer je last hebt van vet haar is het belangrijk om je hoofdhuid weer in balans te brengen. Dit kun je doen door een mildere shampoo te gebruiken. Een minder ontvettende shampoo klinkt misschien tegenstrijdig als je last hebt van vet haar. Maar door gebruik te maken van een mildere shampoo zorg je ervoor dat je talgproductie wordt afgeremd.  

Een heel ontvettende shampoo werkt jou juist alleen maar tegen. Wanneer je een zeer ontvettende shampoo gebruikt droogt je hoofdhuid uit. Je hoofdhuid gaat dan meer talgproductie aanmaken om dit tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat je juist vet haar krijgt. En dat is precies wat je niet wilt!

Afbouwen 

Hoe vaak was jij je haar? Waarschijnlijk is het antwoord: te veel. Veel vrouwen (en mannen) wassen hun haar dagelijks of om de dag. Maar dit is helemaal niet nodig. Dit kan ook om de 4 of 5 dagen of eens per week.  

Je haar is waarschijnlijk gewend aan de hoeveelheid dat jij je haar wast. Dus je kunt niet in één keer veel minder vaak je haar wassen. Dit moet je langzaam beetje bij beetje afbouwen. Begin de eerste maand met een extra dag ertussen. De maand daarna doe je er weer een extra dag tussen, enzovoorts. Je zult waarschijnlijk drie maanden bezig zijn met het afbouwen. Maar je haar zal veel minder snel vet worden. Dus het is het wachten zeker waard.  

Hormonale disbalans

Hormonen kunnen ook van invloed zijn op hoe vet je haar is. Zo hebben zwangere vrouwen helemaal geen last van vet haar, maar wanneer vrouwen ongesteld zijn hebben ze er juist extra last van. Heb je nou heel veel last van hormonale schommelingen? Dan is het handig om een hormoonfactor trainer in te schakelen. Deze gaat je helpen bij jouw voeding om ervoor te zorgen dat jouw hele hormoonhuishouding meer in balans komt. En dan heb je gelijk ook minder last van vet haar.  

Snel en effectief: droogshampoo 

Van vet haar afkomen vergt veel tijd, zoals je ook al aan de vorige tips hebt gezien. Maar wil je snel en effectief te werk gaan? Dan zul je toch echt weer die droogshampoo erbij moeten pakken. En dat je van elke droogshampoo een witte waas krijgt is echt een fabel. Er zijn genoeg droogshampoo’s op de markt die bij je haar passen. Dus je hoeft niet meer bang te zijn om die droogshampoo erbij te pakken. Maar doe het niet te vaak!  

Benieuwd naar Mika’s tips? Kijk dan de video hieronder.