Beauty

Bye Bye Under Eye, en zeg hallo tegen een mooie huid!

Erger jij je soms aan pigmentvlekjes, pukkeltjes of andere onzuiverheden op je gezicht? Onze beautydeskundige Maaike Dorsteen helpt je uit de brand! Ze tipt twee fijne producten waarmee je fris de dag doorkomt.

Geen enkele huid is perfect, maar met producten als CC+ cream en concealer, kan je de kleine imperfecties wegwerken.

Oudere huid

Maaike Dorsteen beaamt dat. Want wanneer je huid ouder wordt, wordt ook het wegwerken van onzuiverheden lastiger. "Nou heb ik ook niet meer het huidje wat ik ooit gehad heb. Als je jong bent is je huid nog gladder en werk je plekjes makkelijker weg. Op een oudere huid kan je niet meer zo maar alles smeren", aldus onze beautydeskundige. Bij veel producten merk je dat vervelende plekken juist geaccentueerd worden, omdat ze dan tussen je rimpels gaan zitten. "En dat willen we voorkomen", vertelt Maaike.

Samenwerking met dermatologen

Daarom heeft ze haar twee favoriete producten meegenomen. Namelijk CC+ cream en concealer van IT Cosmetics. Twee make-upproducten die je gebruikt als de ultieme basis, maar die tegelijkertijd ook de huid verzorgen. "De eigenaresse van dit merk, Jamie Kern Lima, had één grote frustratie: haar gevoelige huid. Daarom wilde zij producten maken die voor iedereen geschikt zijn. Alle producten worden gemaakt in samenwerking met plastisch chirurgen en dermatologen om ervoor te zorgen dat de producten voor alle huidtypen bruikbaar zijn, ook de meest gevoelige. Elke vrouw moet zich namelijk mooi kunnen voelen." 

CC+ cream met flinke pluspunten

Ook de visagist van Maaike is er vanochtend mee aan de slag gegaan. CC+ cream zorgt voor een hele mooie basis en geeft je vaak ook een kleurtje. "Ook merk ik dat het mijn rode plekjes op mijn gezicht camoufleert. En wat ik fijn vind: er zit een anti-aging serum en hyaluronzuur in verwerkt." En dat komt met name in het najaar goed van pas. Want hyaluronzuur werkt vochtinbrengend en zorgt ervoor dat je huid beter in staat is om vocht vast te houden, waardoor de boel minder snel uitdroogt tijdens koude dagen. Een extra dikke pluspunt volgens Maaike: er zit SPF 50 in de crème verwerkt. "Zo blijf je ook in het najaar beschermt tegen de zon!"

Bye Bye Under Eye

Het tweede product dat Maaike mee heeft genomen is de concealer. "Het tweede onderdeel van de absolute basis. Daarmee zeg je Bye Bye, tegen je Under Eye." Oftewel je wallen! Handig tijdens dagen waarbij de zon minder van zich laat zien, waardoor je er vermoeider uitziet. Maaike noemt het product glad en romig waardoor hij mooi blend. "Daarnaast is hij waterproof, dus perfect bij wisselvallig herfstweer." 

IT Cosmetics producten zijn nu exclusief verkrijgbaar zijn bij ICI PARIS XL. Wil je daar meer over weten? Neem een kijkje op de website.