Vrije tijd

Beleef de wintertijd écht in het donker tijdens de Nacht van de nacht

Tijdens de nacht van 29 oktober gaat de wintertijd in. En dat betekent dat je we een extra lange nacht voor de boeg hebben. Je kunt ervoor kiezen om een extra uurtje te slapen, te Netflixen óf ga lekker naar buiten, want er worden tal activiteiten georganiseerd!
Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, bekend van Bijzonder Plekje, neemt je graag mee naar de Nacht van de nacht waar je een heleboel nachtelijke activiteiten kunt beleven. 
 

Pikkedonker Peeldiner

Avondje spannend dineren in het donker? Het Toon Kortooms Park in Deurne, organiseert een uniek diner onder de sterrenhemel. Geniet van een drie gangen diner onder de sterrenhemel in de Peel. Het is een magisch gevoel om te dineren in de prachtige duisternis in de open lucht. 

Eén tip van Marleen: kleed je goed aan. Want buiten de warmte van de vuurkorf is er geen elektriciteit, licht of andere warmtebron. Maar dat maakt de avond juíst zo bijzonder. Je zit met z'n allen aan één lange gedekte tafel, met warme kleden, kaarsen en fakkels. Kort na het hoofdgerecht ga je met de groep op stap en maak je een korte wandeling van twintig minuten. Ondertussen wordt een passend Peelverhaal verteld.

Nachtelijke fluisterboottocht

In het donker op het water... De één zal dat spannender vinden dan de ander. Maar volgens Marleen is dit echt het bezoeken waard! Het IVN Westerkwartier organiseert een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer. Van 19.00 tot 21.00 uur is het mogelijk om het water op te gaan. Stap in en luister naar de geluiden van de nacht op het water. Écht een bijzondere ervaring. 

Fort Benoorden

Ben je een echte geschiedenisliefhebber? Breng dan bezoek aan Fort Benoorden Spaarndam in Velserbroek. Dit Fort wordt tijdens de Nacht van de Nacht enkel verlicht door kaarsen. Het is een uitje voor cultuur- & geschiedenisliefhebbers die niet bang zijn voor het donker. Je krijgt een rondleiding in het donkerste fort van de Stelling Amsterdam. En je ziet allerlei afbeeldingen die onder de kalklagen tevoorschijn zijn gekomen. Durf jij het aan? Klik hier voor meer info.

Dark Sky regio's in Nederland

Wil je in de rest van het jaar ook genieten van donkere nachten? Bezoek dan één van de Dark Sky regio's in ons land, waar je sterren kunt kijken. Ontdek hier de aantrekkingskracht van de nacht.