Podcast

PODCAST: Zo'n één miljoen Nederlanders slikken antidepressiva

Het is herfst en dat betekent dat er bij veel mensen een winter- of herfstdip op de loer ligt. Daarnaast leven we momenteel in een tijd dat we alles uit ons leven willen halen en je moet blijven presteren. Dit kan op een zeker moment te veel druk geven, waardoor je in een dip, burn-out of een depressie terecht kunt komen.

De hoofdredacteuren van vier verschillende damesbladen: Claudia Straatmans (Nouveau), Marije Veerman (Flair), Helene van Santen (Margriet) en Hilmar Mulder (Libelle) geven in hun tijdschrift de komende tijd extra aandacht aan het thema neerslachtigheid en depressie. Vandaag zijn de vier vrouwen te gast bij Koffietijd om te vertellen waarom het van belang is om te praten over somberheid en depressiviteit.

"We zijn constant opzoek naar dat geluksgevoel en we willen vol energie in het leven staan. Dat is natuurlijk niet realistisch." In alle vier de vrouwenbladen wordt dit onderwerp op verschillende manieren aangekaart, zo ook over het gebruik van antidepressiva. "Antidepressiva kunnen heel behulpzaam zijn, maar het is ook super lastig om ervan af te komen." Het is dan ook belangrijk om erover te blijven praten, want: "Na regen, komt zonneschijn".  

Beluister hieronder het hele gesprek

Wil je verder kijken?

Ben je nog niet klaar en wil je verder kijken? We hebben hier een relevante selectie die je misschien ook nog leuk gaat vinden.