Entertainment

Girlpower: de beste series met een vrouwelijke hoofdrol 

Houd jij ook zo van series met powervrouwen in de hoofdrol? Dan heeft onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig nog een hoop series die je echt moet zien. We zetten de beste series met een vrouwelijke hoofdrol op een rijtje.  

The Bold Type 

Houd je van mode, romantiek en New York? Dan is de serie ‘The Bold Type’ helemaal iets voor jou. Een heerlijke serie waarin we de drie millennium-vriendinnen Jane, Sutton en Kat volgen. De drie vriendinnen werken allemaal op één van de grootste tijdschriftenredactie. Deze drukke baan, relaties, vriendschappen en problemen met hun eigen identiteit en privéleven maakt het ingewikkeld voor de meiden om alle ballen hoog te houden. Een herkenbare serie voor veel vrouwen en enorm genieten van geweldige outfits én een kijkje op een redactie.  

Alle vijf de seizoenen van ‘The Bold Type’ zijn te zien op Videoland. Heb je geen Videoland? Dan kun je de eerste vier seizoenen ook zien op Netflix. 

Moedermaffia 

De titel zegt het eigenlijk al: een serie over alle moeders die kritiek op elkaar hebben. Een hilarische humoristische Videoland-serie met onder andere Tina de Bruin en Loes Haverkort in de hoofdrol. De serie gaat voornamelijk over opvoeden, waar iedereen altijd een sterke mening over heeft maar diep van binnen ook enorm onzeker over kan zijn. De scenario’s zijn natuurlijk enorm uitvergroot, maar alsnog erg herkenbaar voor veel moeders (en vaders). 

‘Moedermaffia’ heeft zes afleveringen van ongeveer 20 minuten. Dus heerlijk om snel weg te kijken en is exclusief te zien op Videoland.  

Younger 

Fan van ‘Sex and the City’? Dan zul je de serie ‘Younger’ vast en zeker ook leuk vinden. De serie is namelijk gemaakt door de makers van ‘Sex and the City’. In de serie zien we hoe Liza Miller worstelt met haar scheiding, het missen van haar dochter die in het buitenland studeert en financiële problemen waardoor ze bij haar beste vriendin moet intrekken. In het vinden van een nieuwe baan stuit ze op allerlei vooroordelen vanwege haar leeftijd. Maar dan komt ze op het idee om een tweede leven te beginnen als 26-jarige. Maar hoe houd je deze leugen vol?  

De zeven seizoenen van ‘Younger’ zijn te zien op Videoland.  

The Handmaid's Tale

Een iets minder gezellige serie. Maar als we het over een powervrouwen hebben kan ‘The Handmaid’s Tale’ niet ontbreken. In de serie draait het allemaal om June, een vrouw die in Amerika woont. Maar in de Amerikaanse samenleving staat er veel te veranderen. Er worden namelijk steeds minder kinderen geboren. Doordat er een religieuze groep aan de macht komt, wordt dit probleem drastisch aangepakt. Vrouwen die vruchtbaar zijn worden gevangengehouden zodat zij kinderen kunnen baren voor hoogstaande generaals.  

Een bizarre serie, maar mega goed. Het vijfde seizoen is een paar maanden terug uitgekomen en alles is te bingen op Videoland. En een zesde seizoen is al aangekondigd.  

Firefly Lane 

Zoek je een serie die je met je vriendinnen kunt kijken? Dan is ‘Firefly Lane’ de perfecte serie. We volgen de twee beste vriendinnen Tully en Kate door verschillende jaren van hun vriendschap. We zien de twee vriendinnen in hun jongere jaren, in hun studententijd en in het heden. Waar in elke tijd weer nieuwe problemen en uitdagingen op hun pad komen. En goed nieuws, want over minder dan een maand (vanaf 2 december) kunnen we eindelijk genieten van een tweede seizoen.  

Je hebt dus nog een paar weken om het eerste seizoen te kijken. De serie is te zien via Netflix.  

Nog meer tips? En wil je weten wat Eline nou zo goed vindt aan deze series? Kijk dan de video hieronder.