Cultuur

Drie tips om je wetenschappelijke kennis op te krikken

Deze week was het de Internationale Dag van de Wetenschap. Een dag die geheel in het teken staat van de wetenschap: hoe werkt werkt onze wereld en hoe kunnen we onze kennis over de wereld verbeteren? De redactie van Koffietijd heeft drie tips op een rijtje gezet, waar jij meer kunt leren over onze wetenschappelijke wereld.

En het allerleukste? Met de VriendenLoterij VIP-Kaart kun je er met korting of zelfs gratis heen. Let op, bij alle drie de musea moet je online een tijdslot reserveren.  

Discovery Museum

Kun jij geen genoeg krijgen van wetenschap en technologie? Dan is het Discovery Museum in Kerkrade perfect voor jou. Het museum is de plek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de aarde, wetenschap, ontwerp en techniek. Hier leer je ook hoe onze wereld er in het verleden uitzag én hoe de toekomst eruit kan zien. Dit weekend staat de erfgoed collectie in het museum centraal. In de speciale schatkamer kom je alles te weten over het Limburgse mijnverleden en hoe modern ons leven nu is. Ook kan je alles leren over het Maastrichtse glas en aardewerk.   

Benieuwd? Klik hier.    

Oyfo Techniekmuseum

Ambities om zelf uitvinder te worden? Dan is het Oyfo Techniekmuseum echt iets voor jou. Je kan in dit museum niet alleen kijken naar dingen, maar vooral zelf op onderzoek uitgaan. Zo mag je op alle knoppen drukken, kun je in de lucht springen en kun je opzoek naar verschillende museumobjecten. In dit museum is niets te gek! Doe alle opdrachten en wie staat er op het einde een verrassing voor je klaar.  

Ook moet je vooral een bezoekje brengen aan de oude fabriek van Hazemeijer. In deze fabriek leer je alles over robots, smartphones, kunst en stoommachines. Maar ook kom je meer te weten over energiebronnen en hoe überhaupt onze planeet werkt.   

Enthousiast? Klik hier.    

NEMO Science Museum

Geen zin om stil te zitten dit weekend? Trek er dan op uit naar het NEMO Science Museum. Dit enorme museum heeft maar liefst vijf verdiepingen met voor ieder wat wils. Een bezoekje zit vor met demonstraties, workshops, tentoonstellingen en experimenten.  

In de nieuwe tentoonstelling Humania gaat alles over de mens. Hier kun je bijvoorbeeld rollen door een knuffelmachine. Wil je weten hoe je er over 20 jaar uitziet? Dan moet je zeker door de verouderingsmachine heen. Heb je misschien al grijze haren of heb je juist een volle haarbos? Ben je iets gekrompen of ben je juist een echte spierbundel geworden? Ontdek het bij NEMO.     

Nieuwsgierig? Klik hier.

Bron foto: DigiDaan