Gezin

Rust in de slaapkamer brengen

Je slaapkamer, de plek waar je na een lange dag tot rust komt en ’s ochtends je dag fris van start gaat. Dan is het natuurlijk wel fijn dat deze op orde is en rust brengt, in plaats van dat het chaotisch is en het je alleen nog maar vermoeider maakt.

Want niemand wil een ongeordende slaapkamer hebben, maar toch te vaak hebben we nog een stoel met kleding of een rommelig plankje bij het bed. Dus, hoe stel je orde op zaken in je slaapkamer?

Vervang de rommelplank

Een plankje naast je bed waar je van alles en nog wat hebt liggen? Van laders tot lenzenbakjes en van keelpastilles tot handcrème. Ga op zoek naar een nachtkastje met genoeg ruimte zodat je al je spullen hierin kwijt kan. Of je nu veel ruimte hebt of juist weinig, er is altijd wel een nachtkastje in de juiste breedte, lengte en hoogte die past in jouw slaapkamer en je genoeg plek biedt om alles in op te bergen. Een groot pluspunt is dat naast het opruimen, een meubel in de juist stijl en kleur jouw slaapkamer helemaal afmaakt.

Weg met de washoek

Nog vaak zijn er hoeken of stoelen in slaapkamers waar alle was van een paar dagen op belandt, totdat er een bult ontstaat die in de was terecht komt. Nog erger, soms gaan we terug om te kijken of dat ene shirt toch nog een dag te dragen is. Zorg voor een wasmand die op een plek in jouw slaapkamer of woning staat zodat je hier direct de was in kan stoppen. Je kan ervoor kiezen om deze bij de wasmachine te zetten zodat je gemakkelijk de was uit kan zoeken. Je kunt deze ook in je slaapkamer zetten als je vaak ’s avonds jezelf omkleed en niet meer met de was je slaapkamer wil verlaten. 

Upgrade de kledingkast

Fast fashion zorgt ervoor dat we meer kleding in onze kledingkast hebben. Soms zelfs meer kleding dan onze kledingkast aankan. Past alles nog in jouw kledingkast en is jouw kledingkast overzichtelijk te houden? Is dat niet het geval, kijk dan eens naar een nieuwe grote kledingkast om al jouw kleding in op te ruimen zonder een chaos te creëren. Kijk bijvoorbeeld naar een grote kledingkast met verschillende vakken en lades zodat je elk soort kledingstuk een eigen plek, la of stapel kunt geven. Zo weet je precies waar al je t-shirts, longsleeves, truien en hoodies zijn zonder steeds hele stapels uit je kledingkast te hoeven trekken.