Geld

Het Rode Kruis deelt ontbijtpakketten uit  

Er is een toenemende voedselarmoede in Nederland. Daarom deelt het Rode Kruis nu in drie provincies voedselpakketten uit, zoals ontbijtpakketten en boodschappenkaarten.    

Zo’n 400.000 mensen in Nederland hebben regelmatig niets te eten. Ze hebben niet genoeg geld om voldoende en voedzaam te eten. Maar deze groep mensen verdienen te veel geld om gebruik te maken van de voedselbank of weten de weg naar de reguliere hulp niet vinden. Zo vertelde Heleen van den Berg, hoofd Nationale Hulpverlening bij het Rode Kruis, dat er iemand was die de hele week pannenkoeken at en haar zoon geen lunchtrommel kon meegeven naar school. Het Rode Kruis schrikt erg van dit soort verhalen en komt daarom in actie.    

Ontbijtpakketten

Het Rode Kruis deelt sinds corona ontbijtpakketten uit in Friesland. Daar helpen ze momenteel ongeveer 600 kinderen per week met het ontbijtpakket. Sinds vorige maand delen ze pakketten uit in Utrecht en sinds deze week zijn ze kleinschalig begonnen in Noord-Holland. Met zo’n pakket  kunnen kinderen heel de week ontbijten en soms zelfs lunchen. In de tas zit sowieso een zak brood, eieren, melk, wat fruit en groenten en een pot beleg.  

Boodschappenkaarten

De boodschappenkaart heeft een waarde van 17,50 euro per kaart. En per gezin kan je maximaal 4 kaarten krijgen. Dus 2 ouders en 2 kinderen bijvoorbeeld. De kaart is voor de ouders en voor de kinderen. Met de boodschappenkaart kunnen ze zelf hun boodschappen doen. Zo houden mensen ook hun eigen keuzevrijheid op het gebied van eten.

Mede dankzij de steun van de Postcode Loterij kan het Rode Kruis deze actie uitvoeren.