Hobby

Brushlettering: welk papier moet je gebruiken?

Hoe leuk is het om je eigen kaarten te kunnen maken met sierlijke letters? De techniek 'brushlettering', oftewel handletteren met brushpennen, is daarvoor perfect! Onze tekenexpert Anne Kuiper leert ons stap voor stap hoe we dat doen, zodat we met Kerst de mooiste kaartjes kunnen schrijven.

In de vorige video vertelde tekenexpert Anne, van Gouden Lijntjes, precies hoe je die speciale brushpennen moet gebruiken. Kijk en lees hier terug, zodat jij extra goed kunt beginnen. 

Maar, brushpennen zijn niet zomaar pennen! Daarvoor heb je ook het juiste papier nodig, voordat je aan de slag gaat met jouw gepersonaliseerde kaarten. Anne leert ons vandaag welk papier je het beste kunt gebruiken én hoe je het beste jouw pennen kunt bewaren.

Papier: hier

Een brushpen heeft een vilten puntje. Als je dat op ruw papier gebruikt, heeft dat hetzelfde effect als wanneer je met een vilten lapje over een schuurpapiertje heen gaat. Niet doen dus! Standaard printpapier is dus niet een goed idee. Welk papier je wel moet gebruiken?

Glad, gladder, gladst

Je kan bij verschilllende winkels printpapier kopen, wat iets gladder aanvoelt en beter bij een brushpen past. Ook zijn er bij hobbywinkels speciale papierpakketten te koop. Ga altijd voor glad papier, dat werkt het beste bij brushpennen. Ga je met water aan de slag? Zorg dan voor papier dat iets beter tegen water kan, zoals aquarelpapier. Het belangrijkste: Hot Pressed! Dit soort papier is het beste voor jouw pennen.

Benieuwd naar meer tips? Kijk hieronder dan de video van Anne.