Vrije tijd

Ga lekker de hort op, en bezoek deze 3 betoverende kastelen

Een frisse neus halen is altijd een goed idee! Blijf dus niet binnen, maar ga lekker de hort op. Wij tippen je drie sprookjesachtige kastelen, want geloof ons: die zijn echt het bezoeken waard.

Want niet alleen de kastelen zijn prachtig, ook de tuinen eromheen. Heerlijk voor een lange wandeling en om daarna binnen in het kasteel lekker op te warmen. Extra leuk: met je VriendenLoterij VIP-Kaart kan je er zelfs met korting naartoe. 

Kasteel & park Rosendael

In het prachtige Rozendaal kan je één van de oudste parken van Nederland bezoeken. Met de meerdere vijvers en fonteinen, een schelpengalerij en een theekoepeltje waan je je helemaal in een sprookje. Mocht het regenen, is het binnen net zo fantastisch. De oorspronkelijke meubels, zilver, porselein en de oude familieportretten, nemen je mee terug in de tijd. De toren is nog origineel met muren van vier meter dik en daarmee ook de grootste die in Nederland nog bewaard is gebleven.

Op zondag 27 november kan je ook meelopen met de cultuurhistorische wandeling. Met een route van ongeveer vier kilometer neemt de boswachter je mee langs alle cultuurhistorische aspecten van het park en de begraafplaats. Let op: wel even vooraf online reserveren.

Huis Verwolde

In het Achterhoekse Laren bevindt zich Huis Verwolde. Op dit landgoed woonde zes generaties lang een adellijke familie, maar nu is het openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. Als je binnenloopt, ben je direct terug in de tijd, omdat alles nog precies zo is ingericht zoals het toen was. Neem een kijkje in één van de privévertrekken of geniet in de Chinese kamer van het bloemetjesbehang. 

Kasteel Huis Bergh

Met een bezoekje aan Kasteel Huis Bergh reis je honderden jaren terug in de tijd. Met zijn rijke historie geeft het kasteel je echt het gevoel terug te gaan naar de middeleeuwen. Dwaal door de gangen met laat middeleeuwse kunst en verwonder je in de kamer vol munten. Of kijk je ogen uit in de eeuwenoude wapenkamer. De tuin die bij dit kasteel hoort, is zelfs de oudste tuin van Nederland. Dus vergeet deze zeker niet een bezoekje te brengen!

Vriendenloterij VIP-Kaart

Deze kastelen kan je gratis bezoeken met de Vriendenloterij VIP-Kaart. Meer informatie daarover? Neem een kijkje op de website.