Beauty

Hoe je door kou een stralende huid krijgt

Gebruik je koelkast optimaal! Niet alleen voor je vleeswaren, groenten en misschien een lekker wijntje. Maar ook voor je beautyproducten! Hierdoor blijft je make-up langer houdbaar en veel langer mooi.

Onze beautyexpert Maaike Dorsteen laat zien hoe je de kou kunt omarmen, waardoor jij straks met een mooie stralende huid rondloopt.

Vitamine C serum

De eerste tip die Maaike wil meegeven: gebruik je koelkast niet alleen om eten en drinken in te bewaren. Maar leg daar ook een aantal beautyproducten in. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw make-up of andere producten langer beter blijven, en langer houdbaar zijn. Het belangrijkste wat je in je koelkast kunt bewaren is een vitamine C serum. Dit middel is supergoed voor je huid, maar kan minder goed tegen licht, lucht en warmte. 

Oogmaskers

Wat Maaike ook heel fijn vindt om in de koelkast te bewaren zijn oogmaskers. "Ik vind het in de ochtend heel fijn om een oogmasker te gebruiken om mijn vochtwallen te verminderen. Door deze maskers in de vriezer te leggen, zorgt het er ook voor dat je extra wakker wordt." 

Face Yoga met Guasha steen

Maaike zou Maaike niet zijn, zonder een van haar belangrijkste tips: Face Yoga. Dit kan je met je handen doen, maar je kan hier ook een guasha steen voor gebruiken. Dit is een hartvormige, platte steen waarmee je makkelijk over de rondingen van je gezicht kan gaan. Door deze steen in de koelkast te leggen zorg je ervoor dat die kou een extra versteviging geeft.

Parfum

Parfum in de koelkast? Ja! Sommige geuren worden naarmate ze langer staan, minder sterk. Het is goed om die geuren in de koelkast te bewaren. Vooral citrusgeuren zijn daarvoor geschikt.

Crèmes

Er zijn ook een aantal crèmes die in de koelkast moeten! Denk bijvoorbeeld aan medische crèmes. Daar staat ook heel duidelijk op dat je het bij bepaalde graden moet bewaren. Dus dan moet het in de koelkast!

Duik in het diepe

Neem een duik in het diepe! Maaike neemt achter haar huis vaak een duik in de kou. Waarom dit goed is voor je huid? Het zorgt ervoor dat je meteen wakker bent én zorgt voor een goede doorbloeding. Dit zorgt voor een strakkere huid.

Omarm de kou dus! Op die manier zorg je voor een stralende huid.