Beauty

De beste tips om zowel van vanbinnen en vanbuiten te stralen

Deze uitdrukking ken je vast wel: “echte schoonheid zit vanbinnen!” Maar, dit wil je natuurlijk ook heel graag van buiten laten zien. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zowel van buiten, als van binnen stralend de decembermaand door komen?

Onze beautyexpert Maaike Dorsteen weet het precies en geeft je hiervoor de beste tips!  

Schoonheid zit letterlijk en figuurlijk vanbinnen  

Het is natuurlijk belangrijk om lekker in je vel te zitten en daarom zeggen ze vaak dat echte schoonheid van binnen zit. Als je je goed voelt, straal je dat ook uit. Toch is een goede huidverzorging, dus de schoonheid van buiten, ook belangrijk. Maar, zelfs daarvoor moet je van binnenuit werken. Als je je huidverzorging goed wil aanpakken, zal je moeten kijken naar je diepere en binnenste huidlaag.   

In je diepere huidlaag zitten fibroblasten. Dit zijn cellen in je bindweefsel die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van collageen en elastine. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je gewrichten, botten, spieren en ook je huid soepel en stevig blijven.   

Wat is ook alweer collageen? 

Collageen is dus belangrijk voor onze huid, maar wat doet dit eiwit nou precies? Maaike heeft het natuurlijk al veel vaker hierover gehad. Collageen is van nature aanwezig in ons lichaam en zit onder andere in onze spieren, botten, bindweefsel en ook onze huid bestaan uit dit soort eiwit. Collageen heeft een lijmvormige werking. Het houdt de boel een beetje bij elkaar en zorgt voor stevigheid.   

Het collageengehalte neemt naar mate je ouder wordt af. Als je jong bent, bestaat je binnenste huidlaag voor 80% uit collageen. Vanaf je vijfentwintigste neemt dit af. Je ziet het grootste dalingsproces bij vrouwen vlak voor, tijdens of na de overgang. Bij vrouwen neemt het collageengehalte ook veel sneller af. Maar, zowel mannen als vrouwen kunnen baat hebben bij extra hulp om het collageengehalte in het lichaam op peil te houden, ongeacht leeftijd. Gelukkig zijn er genoeg producten om je huid, zowel van binnen als van buiten, een handje te helpen.   

Collageensupplementen werken van binnenuit, maar let op de werking! 

Collageenhulpmiddelen zijn trendy: je leest er online steeds meer over en de schappen van de winkels liggen steeds voller met dit soort producten. Je hebt collageenserums en crèmes die je van alles beloven, maar eigenlijk moet je meer doen dan alleen collageen smeren. Een collageenmolecuul is te groot om helemaal door je huid bij de diepere huidlaag te komen. Daarom is het slikken van collageensupplementen zeker een aanrader. Deze supplementen doen van binnenuit het werk.  

Het is heel belangrijk, als je collageensupplementen koopt, om goed op de werking van het product te letten. Kijk goed of het product wetenschappelijk bewezen is. Let er ook op dat er gebruik wordt gemaakt van hele kleine collageen moleculen. Een goed collageensupplement dat hieraan voldoet is het Anti-Aging Collageen Complex van Revitaltrax. Dit product kun je dagelijks innemen met water, thee of een sapje en werkt dus van binnenuit. Voor dit supplement wordt er gebruik gemaakt van het Verisol collageen. Dit zijn kleinere collageenmoleculen dan gemiddeld. Dit zorgt ervoor dat ze beter kunnen worden opgenomen in het lichaam dan grotere moleculen.   

Schoonheid van buiten 

Je hoeft natuurlijk niet gelijk al je dure huid-crèmepjes of serums weg te gooien. Deze kun je heel goed in combinatie met colageensupplementen gebruiken, want het versterk elkaar juist! Crèmes werken namelijk op de opperhuid en kunnen, ondanks dat ze minder diep in de huid komen, toch het collageengehalte versterken. Een vitamine C-serum is een super goed product wat bij draagt aan het aanmaken van collageen. Zo'n vitamine C-boost is vooral een goed idee als je al een tekort hieraan hebt. In het collageensupplement van Revitaltrax zit overigens ook vitamine Ester-C. En om het nog leuker te maken heeft Revitaltrax ook nog eens 25% korting op het gehele assortiment. En dubbele win-win situatie dus!    

Geduld!

Al deze hulpmiddelen helpen natuurlijk erg goed, maar je moet wel één ding onthouden: heb een beetje geduld. Het is logisch dat je niet gelijk resultaat ziet, als je slechts een paar dagen colageensupplementen slikt. Je zal echt moeten blijven doorzetten met het slikken van de supplementen. Je ziet pas na gemiddeld 28 dagen de eerste (kleine) resultaten. Dit komt doordat je huid iedere 28 dagen vernieuwt, en als je ouder wordt kan dat nog langer duren.  

Maar, geduld is een schone zaak! Als je dagelijks collageen inneemt en het proces van buiten ook extra versterkt zul je echt gaan merken dat je huid mooier en strakker gaan voelen. Binnen gemiddeld twee tot vier maanden zul je echt verschil merken in de huid, maar dat is niet het enige. Doordat er biotine en zink verwerkt zit in de supplementen van Revitaltrax krijgen ook je haren en nagels een boost. Dus het is het allemaal dubbel en dwars waard!   

Kijk nu op de site van Revitaltrax voor 25% korting op het gehele beautyassortiment.