Beauty

Dé make-uptrends van 2023

Toe aan een nieuwe make-uplook of routine? Dan moet je dit artikel echt even lezen. Want onze mooimaker Mika van Leeuwen praat je helemaal bij wat betreft de make-uptrends van 2023.  

Als het gaat om make-uptrends, kies dan de trends die bij jou passen en waar jij je goed bij voelt.  

No make-uplook

De no-makeuplook zien we al een tijdje in het straatbeeld. Bij een no make-uplook draag je eigenlijk heel veel make-up, maar het ziet eruit alsof je niks op hebt. Hiermee krijg je een mooiere teint en een egalere huid.  

Ga bij de no make-uplook bijvoorbeeld voor een BB- of CC-cream als basis. Dit is perfect voor als je voor een subtiele dekking wil gaan. Het is minder dekkend dan een foundation, maar je krijgt toch net wat meer kleur in je gezicht. Daarnaast hydrateert een BB- of CC-cream ook nog eens. Gebruik daarna in de no make-uplook een klein beetje concealer waar het nodig is. En beperk de make-up op je ogen. Houd het alleen bij mascara. Nog een kleine extra touch door een zachte tint op je lippen en een beetje bronzer voor wat kleur. En dat is het!  

Hairy & bleach brows 

De dunne wenkbrauwen uit de jaren ‘90 zijn echt al een tijdje verledentijd en ook in 2023 gaan we voor volle (harige) wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden steeds meer omhoog gekamd voor een wilde en stoere look. Dit kun je doen door een wenkbrauwgel te gebruiken. Zo blijft het de hele dag zitten zoals je wilt. 

De bleach brows zijn misschien niet voor iedereen weggelegd. Want het bleken van je wenkbrauwen is wel erg extreem, maar steeds meer vrouwen wagen zich eraan. Durf jij het aan? 

Smudged wing 

Deze trend is perfect voor mensen met kleine ogen. De smudged wing is eigenlijk de welbekende eyeliner wing maar dan met oogschaduw. Door een wing te tekenen met een eyeliner wordt de lijn heel hard, met oogschaduw wordt het wat subtieler en zachter. De wing mag je ver doortrekken tot bijna aan je wenkbrauw. Zo laat je je ogen er echt uitpoppen!