Hobby

Zó gezellig was de twintigste editie van Margriet Winterfair

Afgelopen week vond de twintigste editie van Margriet Winterfair, zeven dagen lang, plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. 65.000 bezoekers kwamen naar het gezelligste winterfeest van Nederland en lieten zich alvast onderdompelen in de sfeer van de feestdagen.

Jaarlijks komen Margriet-lezeressen uit het hele land naar de Fair voor een gezellig dagje uit met vriendinnen om te shoppen, te genieten van lekker eten en drinken, te swingen tijdens optredens van bekende artiesten en zelf aan de slag te gaan tijdens workshops.

Feestelijke opening met serieus tintje

De afgelopen editie van Margriet Winterfair was extra feestelijk: er werd namelijk een jubileum gevierd. Vrijdag werd de twintigste editie officieel geopend door Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen en Daphne Deckers. Samen blikten zij terug naar de afgelopen Winterfair-jaren en stonden zij stil bij de Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen, een dag die op Margriet Winterfair zeker niet onopgemerkt voorbij kon gaan. Iedere bezoeker kreeg bij de ingang een oranje handschoen die zij tijdens de opening aan konden trekken. Met elkaar stak iedereen hun ‘oranje hand’ in de lucht om steun te betuigen om het geweld tegen vrouwen te voorkomen en te stoppen.

Optredens van bekende artiesten

In het Margriet Theater hebben de afgelopen dagen veel bekende artiesten opgetreden. Onder anderen Brownie Dutch, Erik Mesie, Henk Dissel, Charly Luske, Ben Cramer, Gerard Alderliefste, YORI en Ria Valk namen het publiek mee tijdens hun feestelijke optredens.

Workshops

Tijdens Margriet Winterfair was er dus genoeg ruimte om te swingen, maar ook voor de creatievelingen was het een succes. De verschillende workshops op het Workshopplein waren enorm populair en er werd dan ook van alles gemaakt: van leuke cadeautjes voor jezelf tot cadeautjes om te geven tijdens de feestdagen.

Groenplein

Voor iedereen met groene vingers was er het Groenplein, waar je planten kon kopen en mee kon doen aan de workshop van groenexpert Romeo Sommers. Hij gaf daarbij tips en tricks hoe je optimaal kunt genieten van je planten en naderhand kreeg iedereen een mooie plant mee naar huis.  

Niet alleen bezoekers van Margriet Winterfair worden blij gemaakt met de planten van Romeo. Op de laatste Margriet Winterfair-dag in de Brabanthallen zijn donderdag 1 december maar liefst 1.000 kamerplanten gedoneerd aan Quiet Community Den Bosch. Romeo overhandigde de groene geschenken op het Groenplein aan Quiet Community Den Bosch-oprichter Geertje Cousin, die gegeven worden aan Bosschenaren die in armoede leven. Met als intentie om ook juist hen een geluksmoment te bieden tijdens de feestmaand.

Margriet Huis

In het Margriet Huis was de redactie van Margriet aanwezig om samen met lezeressen aan de slag te gaan met een mooie kerstkrans. Daarnaast kwamen artiesten en bekende auteurs langs voor knusse huiskamerconcerten en boeiende interviews. Zo kwamen onder anderen auteurs: Marion van de Coolwijk, Dana Smit, Marian Mudder, Janneke Siebelink, Margôt Ros en Jeroen Kleijne, Linda Jansma, Nadine Barroso en Dieuwertje Blok langs om te vertellen over hun boeken. En ook in het Huis gingen aan het eind van elke dag de voetjes van de vloer tijdens de silent disco van DJ Je Moeder.  

Margriet Winterfair vindt plaats van 24 t/m 30 november 2023 terug in de Brabanthallen, Den Bosch.