Entertainment

Fan van Virgin River? Dan moet jij deze series ook zien!  

Ben jij ook zo’n fan van de Netflix-hit ‘Virgin River’, maar heb je net zoals onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig alle seizoenen al uit gebinged? Niet getreurd, want Eline heeft genoeg series die net zo leuk zijn als Virgin River.  

Ginny & Georgia: moeder dochterliefde 

In de Netflix-serie ‘Ginny & Georgia’ volgen we dochter Ginny en moeder Georgia. De twee verhuizen naar een nieuwe staat, wat voor beide betekent dat zij weer een heel nieuw (sociaal) leven op moeten bouwen. En, dat gaat niet altijd even makkelijk. Ginny en Georgia beleven allerlei avonturen, en vooral op liefdsgebied is er een hoop te beleven. Ook het verleden van moeder Georgia komt steeds meer omhoog...  

Een enorm leuke serie, die zowel drama als heel veel humor bevat. En, extra leuk om samen met je moeder of dochter te kijken!  

This is Us: quater life en een beetje meer crisis

De serie ‘This is Us’ gaat over drie dertigers: Katen, Randall en Kevin. De drie worstelen allemaal met eigen problemen. Zo vecht Kate al jaren tegen de kilo’s, maar lukt het haar steeds niet om deze kwijt te raken. Randall heeft veel onbeantwoorde vragen als zwarte jongen uit een wit gezin en Kevin staat iedere dag op met de vraag: ‘Is dit alles?’. 

Een verrassende en bevrijdende serie met problemen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Ook als je niet (meer) 30 bent. De serie is te zien op Prime Video en Disney+. 

Extra tip: Er is een Nederlandse variant op de serie gemaakt 'Dit zijn wij'. 

Sweet Magnolia’s: alle ballen hooghouden 

Vriendinnen Maddie, Helen en Dana worstelen alle drie met het omhooghouden van alle ballen. De ballen op het gebied van relaties, families en kinderen. Gelukkig hebben de vrouwen elkaar om op terug te vallen.  

De serie kijkt makkelijk weg en het leuke is een derde seizoen is aangekondigd. Dus, voorlopig nog genoeg om te kijken! De serie is te zien op Netflix.

Citroenstraat 10: De Nederlandse Virgin River 

Meer zin in een Nederlandse feel good serie? Dan moet je echt ‘Citroenstraat 10’ kijken. In de serie zien we Fleur die na haar scheiding verhuist van de grote stad Amsterdam naar Almere. En dat is even wennen, want op de buurvrouw na kent ze eigenlijk helemaal niemand.  

De serie lijkt op de start van ‘Virgin River’ waarin Mel ook van een grote stad (Los Angeles) naar een klein dorp verhuist (Virgin River). De serie ‘Citroenstraat 10’ is te zien op Videoland.  

Maid: emotionele verhaallijnen en prachtige omgeving 

Als je van ‘Virgin River’ houdt om de emotionele verhaallijnen en prachtige omgeving, dan is ‘Maid’ ook zeker de moeite waard om te kijken. In de serie volgen we een jonge moeder die in een klein stadje aan de kust van Washington woont. Ze werkt keihard om haar dochter op te voeden en het beste leven te bieden nadat ze een gewelddadige relatie heeft verlaten.  

Veel trauma’s en verhaallijnen uit de serie komen overeen met die uit ‘Virgin River’. Dus deze serie zal je ook zeker leuk gaan vinden.  

Genoeg leuks à la ‘Virgin River’ dus om nog te kijken. Benieuwd wat Eline van de series vindt? Kijk dan de video hieronder. 

Bron foto: Netflix