Beauty

Zo weet je welk scheermesje bij jou past

Op een bepaald moment in ons leven hebben we allemaal wel eens voor het scheer-schap in de winkel gestaan, starend naar alle opties en ons volledig overweldigd voelend. Hoe moet je weten welk scheermes voor jou geschikt is?

Er zijn zoveel verschillende soorten - wegwerpscheermesjes, cassettes, scheermesjes met rechte rand, veiligheidsscheermesjes - en dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende merken! Ja, het is genoeg om je hoofd op hol te brengen. In dit artikel zullen we je meer vertellen over hoe je het beste mesje voor jou kunt vinden. Laten we beginnen!

Bepaal je huidtype

De eerste stap bij het vinden van het perfecte scheermes is het bepalen van je huidtype. Dit is belangrijk omdat het bepaalt welke eigenschappen van het scheerapparaat voor jou het belangrijkst zijn. Ben je op zoek naar scheermesjes vrouwen en weet je niet zeker wat je huidtype is? Geen probleem!

  • Een normale huid is evenwichtig, niet te vet of te droog, en is niet bijzonder gevoelig. Als dit klinkt zoals jij, is elk scheermes goed genoeg!
  • Een vette huid produceert meer talg dan een normale huid, wat het scheren kan bemoeilijken. Zoek een scheermes met scherpe mesjes en/of een olie-absorberende strip om wondjes en sneetjes te voorkomen.
  • Een droge huid heeft een tekort aan vocht, waardoor scheren irriterend kan zijn. Zoek om dit tegen te gaan naar een scheermes met ingebouwde vochtinbrengende middelen. Je kunt ook proberen te scheren na een warme douche om de haarzakjes zachter te maken.
  • Een gevoelige huid is snel geïrriteerd en gevoelig voor roodheid, bultjes en ingegroeide haren. Zoek naar scheermesjes met minder mesjes om de wrijving te verminderen. Je kunt ook proberen Gillette scheergel te gebruiken in plaats van zeep (scheerzeep is vaak te agressief voor een gevoelige huid).

Denk aan je haartype

Naast je huidtype is het ook belangrijk om bij het kiezen van een scheermes rekening te houden met je haartype. De dikte en de grofheid van je haar hebben invloed op hoe gemakkelijk het scheermes over je huid glijdt en hoe glad je kunt scheren.

Heb je dun/fijn haar? Gebruik dan een scheermes met één mesje voor een gladde scheerbeurt zonder je huid te irriteren. Grof/dik haar? Een scheermes met twee mesjes of een elektrisch scheerapparaat voor een gemakkelijk te sluiten scheerbeurt is perfect! Stekelig/krullend haar? Een scherp scheermes met één mesje of een elektrisch scheerapparaat om beter om de afzonderlijke haartjes heen te kunnen navigeren.

Beslis tussen traditionele en elektrische scheerapparaten

Als je je huidtype en haartype hebt overwogen, is het tijd om te kiezen tussen traditionele scheerapparaten en elektrische scheerapparaten. Zo geven traditionele scheerapparaten een gladder scheerresultaat, zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn meestal minder duur dan elektrische scheerapparaten. Elektrische scheerapparaten zijn makkelijker en sneller te gebruiken en zijn ideaal voor onderweg. We hopen dat deze tips je hebben geholpen bij het nadenken over welk scheerapparaat het beste bij je past. Veel scheerplezier!