Beauty

Welke make-upkwast moet je gebruiken? Mika weet het!

Heb jij ook enorm veel verschillende make-upkwasten? Maar, weet je niet welke kwast nou voor wat bedoeld is? Geen zorgen, want onze mooimaker Mika is er om je uit de brand te helpen! 

Je bepaalt natuurlijk zelf wat je fijn vindt. Dus als je een kwast ergens voor wilt gebruiken en het werkt voor jou, blijf dat dan vooral doen. Maar ze zijn natuurlijk wel ergens voor bedoeld.  

Concealerkwast 

Een concealerkwast herken je aan de synthetische haren. De kwastjes zijn vaak wat zachter, zodat het lekker voelt onder het oog, waar je meestal de concealer smeert. Je hebt verschillende soorten concelearkwasten. Kijk dus welke jij het fijnst vindt of waar je de concealer wilt aanbrengen. Zo is een platte concealerkwast handig voor grote oppervlakten zoals je kin, een zacht rondje voor onder het oog en een stompje om concealer goed in te deppen.  

Foundationkwast 

Foundation kun je aanbrengen met een beautyblender (het bekende sponsje), maar ook gewoon met een kwast. Ook de foundationkwast heb je in allerlei soorten en maten. Dus kijk vooral welke voor jou het beste werkt. Het handige van de kwast is, is dat je het heel snel en grof kan aanbrengen. Vooral als je een hele vloeibare en dunne foundation gebruikt werkt een kwast meestal het best.

Oogschaduwkwast 

Oogschaduwkasten zijn er echt in overvloed. Maar welke moet je nou gebruiken? Gebruik een ronde kwast voor in je arcadeboog. Hiermee breng je een donkere kleur aan. Pak dan een grotere wijdere kwast om dit geheel te blenden. Zodat je geen harde lijnen meer hebt en alle kleuren mooi met elkaar blenden. De platte kwasten gebruik je weer voor het ooglid. Kijk daar welke kwast het beste werkt voor jou oog. De één heeft een wat groter ooglid dan de ander.  

Waaierkwast 

Als je een kwastenset aanschaft, zit er vaak zo’n gekke waaierkwast in. Deze kwast is perfect om highlighter aan te brengen. Highlighter breng je onder andere aan op je jukbeenderen, vaak in een lichte kleur met een subtiele glitter of glans. De waaier is perfect voor de jukbeenderen, want je kunt nu heel subtiel een dunne lijn zetten. 

Poederkwast 

Die zachte megagrote kwasten: het liefst wil je de hele dag deze kwast over je gezicht halen. Zo lekker zacht! Maar deze kwast hoor je vooral te gebruiken voor elke soort poeder die je aan wil brengen. Denk aan een poederfoundation of een poeder die je als laatst gebruikt om je make-up te finishen. Maar de kwast is ook perfect voor je bronzer. Je zet eerst een strakke lijn met een wat kleinere kwast en met de grote kwast kun je het weer mooi blenden.  

Hopelijk weet je nu eindelijk wat je met al die kwasten moet!