Beauty

Stralend aan het kerstdiner met Skin for Skin

Bewust eten: we doen het allemaal steeds meer. We eten meer groenten, letten op de snoepjes, kopen meer lokaal en zorgen dat we gevarieerd eten. En, dan kan een lekker visje van Hollandse bodem natuurlijk niet ontbreken! Maar, waarom is die vis nou zo goed voor je?

Onze beauty expert Maaike weet: een visje is meer dan alleen een lekkere maaltijd. Vandaag verklapte ze de beautygeheimen van het eten van vis.

Vissenhuidje

Een visje op je bord is niet alleen een heerlijke maaltijd, maar het is ook meteen een beautyboost! Vaak eten we niet de hele vis op en vooral de huid wordt vaak overgeslagen. Bij veel vissoorten is die huid vaak ook te stug en niet zo lekker om te eten. Maar, wist je dat de huid van een vis ontzettend sterk is? Dat komt omdat die huid boordevol collageen zit! En die stevigheid, dat wil je toch ook voor je eigen huid?  

Collageen is een eiwit dat van nature aanwezig is in je lichaam. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel én huid bestaan uit collageen. Je kan het vergelijken met lijm, het houdt alles een beetje bij elkaar. Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in alle bindweefsels.  

In sommige collageensupplementen zit niet voor niets viscollageen verwerkt. Maaike raad vooral supplementen aan met natief viscollageen. Natief gaat over de manier waarop het collageen uit de bron wordt gehaald. Het woordje natief stamt af van het Engelse ‘native’, wat ‘oorspronkelijk’ betekent. Oftewel: het collageen wordt uit de vishuid gehaald, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van hitte, chemicaliën of zuren. Puur natuur dus!

Hot and happening

Collageen is een populair product en Maaike kan er niet weg van blijven! Maar, hoe vind je nou het meest geschikte product? Er zijn producten die beweren collageen te stimuleren, maar als je je collageengehalte wil stimuleren moet je eerst collageen hebben. Het is dus belangrijk om eerst jouw collageenvoorraad op peil te brengen. Dan kan je pas beginnen met het extra stimuleren, bijvoorbeeld met collageenstimulerende producten of behandelingen.  

Een goede tip? De Build Boost Benefit Box van Skin for Skin. De naam zegt het al: je begint met het bouwen aan je huid. Dat doe je door het dagelijks innemen van collageensupplementen. De supplementen zijn gemaakt van natief viscollageen, dus je zit meteen goed.

Boost & Benefit

Bouwen aan je huid: check. Maar, hoe verder? Door het nemen van de collageensupplementen zorg je er dus voor dat je collageenvoorraad weer op peil komt. Daarna kan je je huid een boost geven door collageenstimulerende producten te gebruiken. Denk aan serums en crèmes die de huid extra hydrateren. In de Box van Skin for Skin zit een serum met extra collageen.  

Benefit is het Engelse woord voor profiteren. En, profiteren zal je! Wanneer je je huid een handje helpt om te bouwen, kan je je huid een boost geven en zo profiteer je van mooie resultaten.  

Wil jij nou meer dan alleen een visje eten om je huid te laten stralen? Wij hebben iets leuks! Met de kortingscode ‘KOFFIETIJD 15’ kan jij nu de Build Boost Benefit Box van Skin for Skin aanschaffen met 15% korting!