Podcast

PODCAST: Hoe spiritueel is Joris Linssen zelf?

In het programma 'Boeddha in de polder' gaat Joris Linssen langs bij bekende Nederlanders die iets heftigs hebben overwonnen met behulp van spiritualiteit. Hij heeft het programma deels gemaakt ter ere van zijn stiefvader Louis, die een aantal jaar geleden is overleden.

"Hij was altijd heel erg bezig met het boeddhisme", vertelt Joris. "Toen hij bijna doodging, heb ik het heel veel met hem gehad over dat je alles moet loslaten. Dat is echt een boeddhistische uitspraak. Maar omdat hij altijd een overlever is geweest, kon hij zelf juist het leven niet goed loslaten." Daardoor heeft Joris veel interesse gekregen in het boeddhisme. 

Daarnaast denkt Joris dat spiritualiteit heel goed kan helpen in het overwinnen van bijvoorbeeld stress en depressie, iets waar veel mensen mee te maken krijgen. In zijn programma gaat hij ook bij mensen langs die door middel van spiritualiteit een moeilijke periode kunnen of hebben doorstaan én hij probeert het zelf ook uit. Hij is in gesprek gegaan met onder anderen Daniëlle van 't Schip. "We hadden elkaar nog nooit gezien, maar het was alsof ik een vriendin tegenkwam."