Podcast

PODCAST: Erik van Muiswinkel staat voor het eerst samen met zijn dochter op de planken

Acteur en cabaretier Erik van Muiswinkel was vandaag samen met zijn dochter Emma te gast bij Koffietijd. We zijn heel benieuwd hoe kerst bij hun thuis gevierd wordt. En ze spelen samen in de nieuwe kerstmusical 'Moby Dick'.

Erik en Emma hebben echter weinig kersttradities binnen huize Van Muiswinkel. "Wij zijn namelijk een echte sinterklaasfamilie. Al wordt kerst zeker niet overgeslagen, vooral niet door de kinderen. Zij zorgen daarom ook voor wat vaste kersttradities bij ons thuis." 

Toch is deze kerst extra bijzonder voor Erik en zijn dochter. Ze staan namelijk voor het eerst samen met nog vijf collega's in het theater met een eigen bewerking van de spannende klassieker 'Moby Dick'. "Dat we de kans krijgen om dit samen te doen en vooral bij zo'n mooie gelegenheid in Haarlem is uniek." De voorstelling is wel anders dan het originele boek en de verfilming van 'Moby Dick'. "Er zijn wel veel referenties en vooral de liefde voor de walvis staat centraal, maar het is wel echt een familievoorstelling". 

De kerstmusical 'Moby Dick' is vanaf 22 december tot en met 5 januari te zien in de Stads-schouwburg Haarlem.