Beauty

Anti-aging huidverzorging: hier moet je op letten 

We worden allemaal een dagje ouder en we laten het liefst alle rimpels, pigmentvlekken, donkere kringen en roodheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het smeren van anti-aging crèmes is daarin een must.  

Onze beautyexpert Maaike Dorsteen vertelt ons alles over anti-aging producten en waar jij op moet letten. Ze heeft ook een nieuw merk ontdekt, dat al deze ouderdomskwaaltjes tegengaat én het is ook nog eens goed voor het milieu.  

Waar moet je op letten? 

Er zijn talloze soorten anti-aging crèmes waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig weet beautyexpert Maaike Dorsteen waar jij op moet letten als je op zoek bent naar nieuwe huidverzorgingsproducten.  

Als je ouder wordt, gaat je huid om andere dingen vragen. Zo kun je bijvoorbeeld merken dat je huid droger en ruwer wordt, of je hebt last van meer rode of pigmentvlekken in het gezicht. Rimpeltjes en fijne lijntjes horen natuurlijk ook bij ouder worden. Het kan zijn dat jouw huidige huidroutine niet helemaal meer biedt, waar jouw huid om vraagt. Het sleutelwoord voor huidverzorging als je ouder wordt is: hydratatie. Als je de vochtbalans in je huid een beetje weet te herstellen, dan kom je al best wel een eind.  

Daarnaast moet je op zoek gaan naar producten waar weinig, of het liefst geen, parfum in zit. Het kan zorgen voor extra irritatie, roodheid, schilfers, jeuk en bultjes. Het kan zelfs dat je er een allergie voor ontwikkelt. Eén op de vier vrouwen heeft last van een huidallergie, waarvan parfum de grootste boosdoener is. 

Muze Skincare: anti-aging en goed voor het milieu 

Maaike heeft onlangs een nieuw merk ontdekt: Muze Skincare. Een merk van eigen bodem. Drie Nederlandse vrouwen met passie voor huidverbetering, anti-aging en natuurlijke huidverzorging hebbe Muze Skincare opgericht. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en de verpakkingen zijn ook nog eens recyclebaar.  Het skincare merk heeft inmiddels een uitgebreide lijn met verschillende producten, maar speciaal voor de ouder wordende dames onder ons, deelt Maaike haar favoriete anti-aging producten: 

Wrinke wrestler drops 

De Wrinkle Wrestler Drops zijn retinol druppels met vitamine A en antioxidanten die de huid een enorme boost geven. Het product vermindert lijntjes en rimpels, egaliseert de huidskleur en verstevigt de huid. Het fijne aan het product is dat er in plaats van syntetische retinol, plantaardige retinol zit. Dit voorkomt dat je huid geïrriteerd raakt. Maar, het heeft alsnog de anti-agende werking. 

Overnight patron 

Een nachtcrème is natuurlijk een must als het gaat om hydratatie. En, de Overnight Patron nachtcrème beschermt de huid ‘s nachts en gaat het gevecht tegen rimpels aan. Het is een romige crème die de huid helpt de kalmeren, rimpels te verfijnen en de huid zachter en gladder maakt. Daarnaast beschermt het tegen luchtvervuiling, UV’s en huishoudelijke vervuiling.  

Kijk op de website van Muze voor meer producten. En bekijk de video hieronder voor meer tips en wat het testpanel van de producten vond.