Podcast

PODCAST: Houd een beetje rekening met de dieren tijdens de feestdagen

Vandaag schuift Andrea van Pol weer aan met de laatste nieuwtjes uit de natuur! Is het jou ook opgevallen dat er afgelopen jaar veel dieren in Nederland zijn gespot, die hier eigenlijk helemaal niet thuishoren?

Onder andere dolfijnen, walrussen en een Aziatisch musje brachten een bezoekje aan ons land. Maar hoe komen deze 'dwaalgasten' eigenlijk hier? Andrea legt het uit.

Ook wordt komende vrijdag voor de negende keer de Vredesdienst voor Dieren georganiseerd. Tijdens de feestdagen hebben wij het misschien wel heel gezellig, maar voor de dieren is het een stuk minder. We eten namelijk heel veel vlees tijdens de feestdagen. Tijdens die dienst wordt stilgestaan bij de duizenden dieren die worden geslacht voor de feestdiners. Er wordt ook aangemoedigd om een vleesvrij kerstdiner te maken. "Hoe rijker het soortenrijk is, hoe veerkrachtiger de natuur. Als we alles uit de natuur willen halen, moeten we op een andere manier gaan consumeren en produceren", vertelt Andrea. Gelukkig zijn we al een klein stukje op weg.