Gezin

Een droom die uitkomt, allemaal door een theezakje

Wat is je lievelingseten? Welke angst heb je overwonnen? Wat maakte jou blij vandaag? Je herkent ze vast wel: de theezakjes met levensvragen erin. Leuk om een gesprek mee te openen of gezellig over te praten onder het genot van een kop thee. Maar, voor Simone en haar opa Harrie had zo’n theezakje een wel heel bijzondere uitkomst.

Eén simpele vraag zorgde voor een mooi gesprek tussen kleindochter Simone en haar negentigjarige opa Harrie. En, dit gesprek leidde tot een hele bijzondere reis.

Een sterke band

Simone en haar opa Harrie spreken elkaar veel en proberen elkaar vaak te zien. Ondanks dat beiden een druk schema hebben, ook opa Harrie. Hij heeft namelijk een volkstuintje, onderhoudt zijn flat en besteedt veel tijd met zijn kleinkinderen en zijn ‘koffieclub’, een vriendengroep die elkaar al 60 jaar kent. Toch hebben Simone en Harrie een hechte band en vindt zij het altijd heel fijn om bij hem thuis te komen. Dat was van kleins af aan al en het wordt de laatste jaren alleen maar hechter. Ook worden er mooie gesprekken gevoerd, bijvoorbeeld over vroeger.

Het start met een kopje thee..

Zo zitten ze samen een kopje thee te doen, zo staan ze samen met hun laarzen in de sneeuw. En, dat allemaal vanwege een vraag op het theezakje van Pickwick! Opa Harrie schonk thee in, en op het theezakje stond ‘Wat zou je nog willen doen?’. Dat wist hij wel: hij zou het noorderlicht nog wel willen zien. Maar, op zijn leeftijd zou dat die kans waarschijnlijk klein zijn. Simone dacht: waarom niet? En zo begon het plannen. Wat is er mogelijk? Welke plek is makkelijk begaanbaar? Moet je ver de natuur in? En zo begon hun avontuur. Samen met Simone’s ouders en haar broer zijn de twee naar Lapland gegaan, om het noorderlicht te zien.

Een droom die uitkomt

In Lapland maken ze de mooiste dingen mee: op een slee achter husky’s en rendieren aan, met sneeuwscooters door de wildernis, allemaal dingen waarvan Harrie nooit meer had gedacht dat hij dit zou kunnen doen. En, als kers op de taart staan opa en kleindochter zij aan zij naar het noorderlicht te kijken. Heel indrukwekkend en mooi, werd er gezegd.  

Om als familie op deze manier herinneringen te kunnen maken, is ontzettend bijzonder. Het is extra bijzonder voor Harrie en Simone, omdat ze zichzelf af en toe op tv voorbij zien komen. Pickwick heeft namelijk de volledige reis gevolgd en opgenomen. Zij vonden het verhaal zo bijzonder, dat ze graag mee zouden willen om dit mee te maken. En, dat zorgde voor ontroerende beelden en mooie herinneringen, die nu voor altijd zijn vastgelegd. De bijzondere reis zorgde voor een nóg hechtere band, volgens opa Harrie. En ook de reclame heeft daaraan bijgedragen, vindt Simone. Ze hebben extra contact, omdat ze hier vaak over praten en ook grapjes over maken.

Blijven dromen

Wat zou het duo doen als ze nog een keer dit theezakje zouden uitpakken? Volgens Simone heeft opa altijd nieuwe wensen en doelen. Opa Harrie wil ook nog wel graag naar het openluchttheater in Italië, want hij houdt van klassieke muziek. Genoeg herinneringen om nog te maken dus!