Beauty

Doe je mee aan de Koffietijd nieuwjaarsduik?

Beautyexpert Maaike Dorsteen van Furrow vertelde laatst dat ze het liefst elke ochtend het IJ induikt om haar huid te verbeteren. Maar een ochtendduik is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je immuunsysteem en het helpt zelfs bij afvallen.

Dus we gaan weer de kou opzoeken en wie weet doen we dan allemaal de Koffietijd nieuwjaarsduik! 

Voorbereiding is het halve werk

Denk nou niet gelijk, hoppa ik spring dat water in, want de temperaturen zijn inmiddels echt heel erg koud. Het beste is om met iemand te gaan zwemmen of iemand mee te nemen die warm aan de kant wacht. Als je het water ingaat, laat jezelf dan rustig in het water zakken. Blijf niet gelijk minuten lang in het water, maar bouw het rustig op. En let goed op je ademnhaling. Het belangrijkste is om die onder controle te krijgen. Zo voorkom je dat je lichaam in shock raakt. Als je voor het eerst een koude duik neemt, zorg dan dat je je goed inleest of begeleid wordt door een expert. 

Als het je is gelukt om in het water te blijven, spring dan niet gelijk onder een warme douche als je eruit komt. Ook al is het heel verleidelijk, een warme douche zorgt ervoor dat je de koud in je huid sluit. En zo krijg je het niet meer warm de hele dag. Warm dus vanzelf op met een kop thee en onder een warm dekentje.

Een boost voor je huid

Als je het water uitkomt zie je dat je huid rood wordt. Dit is precies wat je wilt! Je ziet aan de rode huid dat de doorbloeding op gang komt. Wat een enorme boost is voor je huid. En afvalstoffen worden versneld afgevoerd. 

Een boost voor je immuunsysteem

Zwemmen in koud water is ook enorm goed voor je immuunsysteem. Wanneer jouw lichaam in aanraking komt met het grote temperatuurverschil, wordt je immuunsysteem geprikkeld. Dus zeg maar hallo tegen een ultieme weerstand!

Afvallen door een ochtendduik

In het koude water zwemmen helpt zelfs bij afvallen. Het koude water stimuleert de aanmaak van bruin vet. En je denkt misschien, vet: dat wil ik juist kwijt! Maar bruin vet wil je juist aanmaken. Het witte vet wil je kwijt en het bruine vet wil je hebben. Bruin vet verbrand energie om warmte te produceren en zet de energie in je lichaam om in warmte.

Opfrisser en overwinning

En last but not least, het koude water zorgt ervoor dat je in één keer wakker bent in de ochtend. Het verfrist, je wordt wakkerder, alerter en daarnaast is het elke keer weer een overwinning op jezelf. Dus ook een boost voor je zelfverzekerdheid. 

Heeft Maaike je overtuigd om het koude water in te duiken? De Koffietijd nieuwjaarsduik is een feit! Bekijk Maaike's tips hieronder.