Beauty

Vier looks om stralend het nieuwe jaar in te gaan!

De kerstdagen zijn voorbij, maar we hoeven de glitterjurkjes en schittertopjes nog niet terug te stoppen in de kast. Met oud & nieuw mogen we nog één keer uitpakken met een feestelijke outfit. En bij feestelijke outfit hoort natuurlijk ook een feestelijke haar- en make-up look! Onze mooimaker Mika van Leeuwen heeft een aantal simpele en toch bijzondere looks die je heel gemakkelijk zelf kunt doen. Wij hebben de beste tips voor jou op een rij gezet om deze jaarwisseling te kunnen stralen.

Na de kerstdagen heb je waarschijnlijk geen zin om enorm lang voor de spiegel te staan en heel veel tijd te besteden aan je haar en make-up. Toch kun je zonder al te veel moeite een prachtige look creëren voor tijdens de jaarwisseling. Zo kun je gaan voor een makkelijke hoge paardenstaart, een mooie vlecht of een simpel lippenstiftje. Binnen een paar minuten kun je dus zorgen voor feestelijke look. Maar hoe doe je dit precies?

De chique paardenstaat

Deze look kan voor zowel kort haar als lang haar. We kennen allemaal wel de simpele paardenstaart, snel en makkelijk. Maar deze look is net een beetje anders. Voor deze chique paardenstaart kun je ervoor kiezen om je haar eerst te krullen, maar als je dat niet wil is dat ook niet per se nodig. Vervolgens volg je de onderstaande simpele stappen:    

 • Borstel je haren eerst goed door. Zorg dat alle klitten eruit zijn.
 • Vervolgens maak je een staart midden achterop je hoofd. Dit kan met een elastiekje of bijvoorbeeld een andere feestelijke haaraccessoire.
 • Trek daarna hat haar bovenop je hoofd iets losser, op de plek voor je elastiekje.
 • Dan trek je het elastiekje op je staart iets naar achteren, van je hoofd af, zodat de staart iets minder strak zit. 
 • Maak vervolgens een gat boven het elastiekje en draai de staart onderlangs hierdoor heen.
 • Tot slot trek je de staart nog even goed aan. Et voilà! Een prachtige chique staart met extra volume.

De altijd mooie knot

Een mooie knot is natuurlijk iets wat niet kan ontbreken. Een knot op je hoofd kan je heel chique maken, maar als je je haren strak naar achter borstelt creëer je een hele stoere look. Mika heeft een look met een iets specialere knot, namelijk een ingevlochten knot:

 • Borstel eerst goed je haren naar achteren en maak vervolgens een lage staart. Tip: Gebruik eventueel een serum om ervoor te zorgen dat je haar niet gaan pluizen en je haren echt strak naar achteren zitten
 • Vervolgens vlecht je de lage staart in
 • Trek de vlecht daarna een beetje los zodat deze iets meer volume krijgt 
 • Spray dan wat haarspray in de vlecht en op de rest van je haar zodat alles goed blijft zitten 
 • Daarna draai je de vlecht in de vorm van een knot en zet je alles vast met speldjes.
 • Je maakt het geheel nog mooier als je wat glitter toevoegt. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie chique spelt gebruiken in de knot om deze look helemaal af te maken!  

En dan nog een klein voordeeltje aan deze haarstijl: als je aan het einde van de avond toch besluit je haren los te gooien, heb je prachtige krullen! 

Los haar met een halve vlecht

Tijdens oud en nieuw kun je er bijna niet onderuit: vuurwerk. Als je van plan bent om hier bij te staan is het advies om je haar vast te doen. Blijf je liever binnen of geniet je liever met een grote afstand van het vuurwerk, dan kun je natuurlijk voor een look gaan met je haar los. Mika weet precies hoe je met je losse haren toch een glamorous look kan maken, namelijk met een vlecht. Voor deze look vlecht je je haar namelijk deels in. Het lijkt alsof je haar erg ingewikkeld is ingevlochten, maar eigenlijk is het super simpel. Het enige wat je hiervoor moet aanschaffen zijn een paar hele kleine stapjes, en dan kun je met de volgende stappen deze look creëren: 

 • Pak op de bovenkant van je haar twee kleine plukjes en maak hier een laag staartje van
 • Draai dan de onderkant van het staartje bovenlangs door het haar heen (net wat je bij de paardenstaat doet van de eerste look)
 • Daarna pak je weer twee kleine plukjes haar en maak je opnieuw een staartje, net onder die je net gemaakt hebt
 • Deze draai je ook weer bovenlangs door het haar heen
 • Herhaal deze stappen met nog een aantal plukjes. Dit kan met zoveel plukjes als je zelf wi
 • Tot slot trek je alle staartjes nog een beetje in model voor wat extra volume

Deze look heeft wel wat meer tijd nodig. Maar wil je binnen 5 minuten klaar zijn met een look voor je losse haren? Dan zijn mooie spelden de oplossing. Eén mooie grote speld in je haar zorgt al voor een classy look en kun je ook ieder moment eruit halen of weer in je haar doen.  

Make-up: een simpel lippenstiftje

En natuurlijk is het ook leuk om tijdens oud en nieuw uit te pakken met een make-up. Tijdens de kerst heeft je huid niet zoveel rust gekregen doordat je je aardig hebt opgedoft. Daarom is het fijn om tijdens de jaarwisseling misschien iets minder make-up te dragen. Maar wil je toch een beetje extra’s? Ga dan heel simpel voor een kleurtje op je lippen! Vooral als je weinig make-up draagt kan een lippenstiftje je look echt compleet maken en zorgt voor wat extra shine. Op dit moment zijn de kleuren rood en roze helemaal de trend, maar dit kan verschillen van donker rood tot heel licht roze. Kies vooral een kleur wat bij jouw past!

De trends voor het nieuw jaar

Natuurlijk wil je niet alleen tijdens de laatste dag van 2022 er mooi uitzien, maar ook voor het nieuwe jaar zijn er trends om in 2023 te kunnen stralen. Qua haarlooks zien we vooral de trend ‘lang, langer, langst’. Dus je mag je haren weer mooi laten groeien! Daarnaast blijven we wel een oude trend zien, namelijk de strakke ‘wetlook’. Dit is zowel prachtig bij dames met kort haar als bij lange haren.  

Op het gebied van make-up trends zien we ook een terugkomende look: de ‘hairy brows’. In 2022 werden de wenkbrauwen al massaal omhoog gekamd voor mooie volle wenkbrauwen en een ruigere look. Ook in het nieuwe jaar zal deze trend veel te zien zijn. En natuurlijk geldt ook bij dit soort nieuwe trends, doe wat bij jou past en waar je je goed bij voelt. Dan zal je het hele nieuwe jaar kunnen stralen!