Cultuur

3 tips om thuis van het entertainment te genieten

De drukke feestdagen zijn weer voorbij. Je zal dit weekend misschien moeten bijkomen van de eerste week werken. Of het is het einde van de kerstvakantie en maandag gaat weer alles voor je beginnen. Om toch iets leuks te doen dit weekend, heeft de redactie van Koffietijd drie tips uitgezocht die je lekker thuis kan doen.

Deze activiteiten kun je dit weekend online bezoeken met korting of zelfs kosteloos met je VriendenLoterij VIP-kaart. En, ze zijn absoluut de moeite waard! 

Online rondleiding in het Anne Frank Huis

Zin om het jaar cultureel te beginnen, maar dan wel vanaf je eigen bank onder een dekentje? Dan heeft het Anne Frank Huis een uniek aanbod voor jou. Namelijk een exclusieve online rondleiding. Presentator Mark Simoons, die je misschien wel kent van TikTok, gaat samen met museumdocent Alexander Fasel door het hele museum heen. Samen vertellen ze je allerlei feitjes die je nog niet wist. Want weet jij nog wie Bep Voskuijl was of Miep Gies-Santrouschitz? Bekijk de wereldberoemde boekenkast en lees de mooiste citaten uit het dagboek.

Enthousiast geworden? Klik hier.

Vrije Academie

Is één van je goede voornemens om zelf creatiever te worden? Dan is de Vrije Academie perfect voor jou! In verschillende online lessen leer je alles over de opkomst van het impressionisme. Van Monet tot Renoir, iedereen komt aan bod in de lessen. Ook komt de geschiedenis aan bod. Want hoe ging de revolutie in de schilderkunst ook al weer? In vier lessen wordt je klaargestoomd om zelf een kunstwerk te maken die zo thuishoort in het impressionisme. En kan jij alles vertellen over de losse hand en 'en plein air’?   

Nieuwsgierig? Klik hier.

Picl

Heb je toch meer zin in lekker languit op de bank en genieten van een film? Dan is Picl helemaal voor jou. De beste arthouse-films uit de filmhuizen maar dan thuis op je eigen tv. En, je hoeft niet te wachten tot ze uit het filmhuis zijn. Al vanaf de eerste dag kan je ze ook meteen op Picl kijken! Heb je meer zin in een Franse film zoals ‘Les cinq diables’ of liever een natuurfilm zoals ‘De Wilde Waard’? Het kan allemaal. En als je toch meer houdt van Gouden Kalf-winnaars, dan is ‘Knor’ een goede aanrader.

Benieuwd? Klik hier.

Nog meer uitjes?

Met de VriendenLoterij VIP-kaart krijg je bij veel leuke uitjes korting op je entree, of mag je zelfs gratis naar binnen. Er zijn maar liefst 125 musea en parken aangesloten bij de VriendenLoterij.