Podcast

PODCAST: Wie zijn de grote kanshebbers bij de Golden Globes en komt er wel iemand opdagen?

Op 10 januari 2023 worden de winnaars van de Golden Globes bekendgemaakt! Onze filmdeskundige René Mioch vertelt ons alles wat we van deze grote uitreiking kunnen verwachten.

De afgelopen jaren is er veel ophef geweest rondom deze filmprijzen. Bijvoorbeeld toen bleek dat de juryleden zich om lieten kopen. Het is dan ook een tijdje niet meer op televisie geweest, maar deze 80ste editie zal toch weer op tv te bekijken zijn.

Maar komen de sterren wel opdagen? Door alle ophef zijn er wel bekende acteurs die het af laten weten. "Hollywood heeft massaal gezegd: 'wij doen niet meer mee'", zo vertelt René. "Tom Cruise heeft bijvoorbeeld drie Golden Globes gewonnen en die heeft ze vorig jaar allemaal teruggestuurd. Hij komt ook niet meer, heeft hij gezegd." René is zelf al vaak bij de Golden Globes geweest, maar ook hij is er dit jaar niet bij.

Ondanks alle kritiek, zullen de winnaars nog wel op de 'ouderwetse' manier bekend worden gemaakt: door middel van een grote awardshow. Wie maken allemaal kans? René deelt zijn voorspellingen met ons. Zo maakt 'The Banshees of Inisherin' veel kans om de prijs voor beste komedie en denkt René dat Cate Blanchett er weer met de prijs voor beste actrice vandoor gaat. Wij zijn heel benieuwd!