Beauty

Dít zijn de beautytrends van 2023 

2023: een nieuw jaar en dat betekent ook weer een hoop nieuwe trends. Zowel op huidverzorging- als make-upgebied zijn er heel veel opvallende zaken. Onze beautyexpert Maaike Dorsteen bespreekt haar favorieten!  

Skin minimalism: less is more 

In 2023 is het: less is more. Ga deze maand eens door je badkamerkastjes en gooi onnodige producten weg. Zowel in huidverzorging als make-up gaan we minimaliseren. Kijk welke producten je echt gebruikt en welke jouw huid echt nodig heeft. En beperk de stappen in jouw huid- en make-uproutine.  

When skincare becomes make-up 

Dit jaar zien we steeds meer producten die meerdere functies hebben. Make-up en huidverzorging is de gouden combi in 2023. Verzorg en verbeter je huid, ook wanneer je make-up draagt. Denk bijvoorbeeld aan een foundation met SPF erin of een hydraterende concealer.  

Multifunctionele producten 

Naast dat make-up nu ook huidverzorging is, zien we ook huidverzorgingsproducten met meerdere functies. Zo zijn er gezichtsreinigers die ook gelijk je huid exfoliëren. En oogcrèmes zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor op andere delen van je lichaam. Deze trend gaat helemaal gepaard met de skin minimalism trends, want door de meerdere werkingen hoeven we ook minder producten aan te schaffen. Zo wordt dat badkamerkastje vanzelf leger.   

Kombucha niet drinken, maar smeren 

Kombucha is al jaren een enorme trend onder de foodies. Maar kombucha heeft nu ook zijn entree gemaakt in de skincare-wereld. Kombucha is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Het zit bomvol vitamine B en melkzuren die helpen je huid te verbeteren. Je huid zal frisser en egaler zijn en je krijgt die welbekende glow die we allemaal willen. Steeds meer huidverzorging bevat dit wonderingrediënt, dus schaf zeker iets met kombucha aan! 

Goed voor je huid én de wereld  

Wat we ook steeds meer zien zijn verzorgingsproducten die duurzaam, vegan, recyclebaar en rekening houden met het milieu. Dus niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de wereld. Win win! 

Subtiele kleur en glitter

Op het gebied van make-up zullen we steeds meer kleur gaan zien. Denk aan roze en oranje oogschauwlooks. Deze looks kunnen misschien wat heftig zijn als je wat ouder bent of voor je dagelijkse make-uplook. Maar je kunt ook op een subtiele manier kleur aanbrengen in je make-up. Bijvoorbeeld door een eyeliner in een donkerpaarse kleur. En een subtiele glitter mag ook niet ontbreken in 2023. 

Benieuwd welke producten Maaike aanraadt als het gaat om de trends van 2023? Kijk dan de video hieronder.