Gezin

Deze keukentrends gaan we in 2023 allemaal zien

Denk jij erover om een nieuwe keuken aan te schaffen of jouw oude keuken een make-over te geven? Lees dan eerst dit artikel om op de hoogte te zijn van de keuken trends van 2023.

Waar moet je op letten?

Voordat we ingaan op de nieuwste trends in de wereld van keukens, is het belangrijk om bij een aantal dingen stil te staan. Door hier eerst even over na te denken zal je in staat zijn om de juiste trend te kiezen, die past bij jouw woning en bij jouw interieurstijl.

Meten is weten. Hoewel dit natuurlijk cliché is, is het ontzettend belangrijk om de ruimte waar je nieuwe keuken komt eerst goed op te meten. Zo weet je precies wat realistisch is en waar je op moet letten bij het uitzoeken van je nieuwe keuken. Is er wel of geen plaats voor een kookeiland? Hoeveel ruimte is beschikbaar voor het plaatsen van keukenkastjes? Welke vorm keuken past bij de ruimte? Enzovoorts.

Denk ook na over de apparaten die jouw nieuwe keuken moet hebben, van een vaatwasser tot een afzuigkap, en van een dubbele wasbak tot een kokend waterkraan. Tenslotte is het goed om na te denken over de sfeer die jouw keuken moet uitstralen. Ben je op zoek naar een gezellige leefkeuken of wil je juist een hypermoderne keuken met een minimalistische uitstraling? Als je deze basis in je hoofd hebt, is het veel eenvoudiger om jouw perfecte droomkeuken te vinden.

Keukentrends 2023

Een keuken kopen is natuurlijk geweldig en hieronder vind je de nieuwste trends die je niet mag missen.

Een warme uitstraling door het gebruik van hout

De kans is groot dat de keuken weer een plek zal worden in 2023, waarin houttinten zullen zorgen voor warmte en sfeer. Denk aan houtstructuur fronten op de keukenkastjes in combinatie met een donker werkblad, of een eyecatcher van hout als omlijsting van de keukenapparaten gepaard met een werkblad van donker composiet. Deze trend is perfect als je op zoek bent naar een gezellige leefkeuken. Zowel om tijdens het koken als het tafelen, van elkaars gezelschap te genieten.

Bijzondere patronen en kleuren

De keuken is een plek waar geëxperimenteerd kan worden met unieke patronen en kleuren, en dit is een keukentrend die we waarschijnlijk zullen zien in 2023. Denk aan een eclectisch gebruik van materialen en structuren, om tot een uniek maar toch samenhangend resultaat te komen. Kies voor een witte, minimalistische basiskeuken, en gebruik de omringende muren en accessoires om een uniek resultaat te creëren. Zo kun je jouw keuken op ieder gewenst moment, in een handomdraai weer een totaal andere uitstraling geven.

Mix & Match werkbladen

Dat iedere keuken uniek mag zijn, is iets dat centraal zal staan in 2023. Dit is ook waar deze mix & match keukentrend vandaan komt. Een goede manier om dit te doen is door te kiezen voor verschillende werkbladen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren krasbestendig composiet, of juist aan zowel een werkblad van graniet als keramiek. Deze trend is perfect om je eigen stempel op jouw nieuwe keuken te drukken.

Slimme apparaten

Uiteraard mogen ook slimme apparaten niet ontbreken in jouw nieuwe keuken. Het is een trend die de afgelopen jaren al in opkomst is en we in 2023 alleen nog maar meer zullen zien. Denk bijvoorbeeld aan een kokend waterkraan, een wijnkast met een instelbare temperatuur per plank of een oven met een zelfreinigende functie.