Entertainment

Welcome To The Chippendales

Wat is er nou lekkerder dan een avondje op de bank hangen en een true crime serie bingen? Dan moet je vanaf vandaag bij Disney+ zijn, want hier is de nieuwe Ryan Murphy serie ‘Welcome To The Chippendales’ te bekijken.

Het is het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal van Steve Banerjee, een Indiase immigrant die ‘s werelds grootste mannenstipclub bedacht en opzette: de Chippendales. Een verhaal vol blote mannenlichamen, seks, drugs én...moord!  

American Dream 

Het begint allemaal in de jaren 70 met de Indiase Steve Banerjee. Hij droomt van een succesvolle carrière als zakenman. Net als zijn grote idool Hugh Hefner. Om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken verlaat hij zijn baan als pompbediende en gaat hij werken in een stripclub.  Als hij op een dag meegaat naar een homobar komt Steve op het idee om hun stripclub om te toveren tot een mannenstripclub. Het immense succes dat volgt zorgt voor een duistere draai, waarbij macht, ego en misdaad de hoofdrol spelen.   

Waargebeurd of niet? 

Ondanks dat de serie op het waargebeurde verhaal van de Chippendales is gebaseerd, is een groot deel van het verhaal fictief. Zo was oprichter Steve niet als enige verantwoordelijk voor het idee achter de Chippendales, zoals nu wel wordt gesuggereerd in de serie. Acteur Kumail Nanjiani (bekend van ‘Obi-Wan Kenobi’, ‘Eternals’ en ‘Men in Black’) speelt de hoofdpersoon Steve Banerjee. Hij zet een sympathieke, maar tegelijkertijd ook koppige, bazige, wraakzuchtige en leugenachtige man neer die niets schuwt om z'n doel te bereiken. 

Is het de moeite waard? 

Ondanks dat de serie om the Chippendales draait, moet je niet veel naakte, strippende mannen verwachten als je naar de serie gaat kijken. Het draait niet om de seks maar meer om de diverse personages en hoe ze zich tot elkaar verhouden. En hou je van de stijl van de jaren zeventig en tachtig? Dan is de serie een absolute must-see! Even lekker terug in de tijd en genieten van de wereld waar de meesten van ons in op zijn gegroeid. Veel kijkplezier alvast. 

Bekijk hier de trailer