Gezondheid

‘Doe niet aan crashdiëten, maar pas je lifestyle aan’

Op een gezonde manier afvallen. Dus, niet diëten maar een nieuwe lifestyle aannemen. Dat is waar het om draait bij de methode van NewFysic. "Het belangrijkste is, dat je weer lekker in je vel zit."

Het is volgens Bo Wilkes en Mimi Voortman dé methode om op een leuke manier af te vallen, gezond het nieuwe jaar te starten én om je goede voornemen vol te houden.

Fit en gezond voelen

Alles draait er bij NewFysic dus om dat je lekker in je vel gaat zitten. Je leert naast gezond eten, ook goede voedingskeuzes te maken. Daarover zegt Mimi: "Super dun of slank worden is echt niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je je fit en goed voelt."

Persoonlijk voedingsplan

Benieuwd geworden naar het programma? Dan is een persoonlijk intakegesprek de eerste stap. Hier wordt je gewicht gemeten en je BMR bepaald. Aan de hand van die gegevens kun je zien hoeveel calorieën jouw lichaam op een dag nodig heeft. De volgende stap is het maken van een plan van aanpak. Helemaal persoonlijk, dus op jouw lichaam afgesteld. 

Dat houdt in dat er een voedingsplan wordt gemaakt en dat je online coaching krijgt aangeboden. Het voordeel van de coaching is dat je altijd een stok achter de deur hebt. Je voorkomt het crashdiëten en krijgt altijd ondersteuning wanneer je een dip hebt. 

'Fijne weegmomenten'

Bo, ambassadeur van NewFysic heeft ook veel baat gehad bij de coaching tijdens het programma. "De weegmomentjes vond ik heel fijn. Ik ga altijd met plezier naar mijn coach, dat voelt als zo’n stok achter de deur. Want dan moet ik wel. Als ik dat niet zou hebben, zou ik veel eerder smokkelen."

Persoonlijke boodschappenlijst

Als mensen kampen met overgewicht, is het persoonlijk voedingsplan heel belangrijk. Om die reden maakt NewFysic ook een persoonlijke boodschappenlijst. Deze lijst bestaat uit voedingsmiddelen die deskundigen adviseren als je wilt afvallen. En heb je weinig inspiratie? Dan hebben zij tientallen makkelijke recepten voor je klaarstaan. 

Ook Bo vertelt dat ze daar veel aan gehad heeft. "Het is daardoor zo goed vol te houden. Het zijn geen moeilijke recepten of ingrediënten. Ik kook ook ’s avonds voor mijn man en kinderen en zij eten gewoon lekker met mij mee. Dat vind ik zo fijn."

Dagelijks zes eetmomenten

Het standaard eten van drie maaltijden op een dag past niet bij het afslankprogramma van NewFysic. “Veel vrouwen denken bij afvallen meteen aan crashdiëten en zijn geneigd om te weinig te eten. Het is slecht voor je lichaam en je wordt er geen leuker mens van.” Daarom houdt NewFysic zich aan dagelijks zes eetmomenten. Hierdoor voorkom je volgens hen het gevoel van honger. 

Voorbeeldmenu

Om een voorbeeld te geven, heeft Mimi een menu samengesteld. Het is een greep uit een opties die mogelijk zijn om op een dag te eten.

Ontbijt: volkoren beschuiten met mager beleg, crackers, of magere kwark.

Tussendoortje: glas Optimel 

Lunch: vier volkoren crackers met 20+ smeerkaas, kipfilet of een eitje. En vergeet niet om daar rauwkost op te doen, waardoor je ieder dag een nieuw 'gebakje' hebt.

Tussendoortje: tomatensap met volkoren soepstengel.

Avondeten: lasagne.

Toetje: magere vruchtenyoghurt.

Kortingscode

Is NewFysic wat voor jou? Meld je dan nu aan en krijg 25% korting met de code: KOFFIETIJD. Klik hier voor meer informatie.